Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes elkezdeni a szakdolgoz...

Érdemes elkezdeni a szakdolgozatot?

Figyelt kérdés

Másodéves vagyok, viszont már megvan a témám is illetve témavezetőm is.

Nyáron érdemes elkezdeni írni? Vagy legalábbis anyagokat gyűjteni?

Nem akarom elsietni viszont most van időm és mellette csinálok egy másik szakot is levelezőn, emiatt szeretném nem az utolsó pillanatra hagyni.

2021. jún. 25. 10:55
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha már a fejedben megvan, anyagot gyűjteni, vázlatot készíteni lehet. Aztán ezzel odaállítani a választott konzulens elé és a többit vele megbeszélni.

Örülnék, ha így 2. év végén a fejemben lenne bmi is. De mivel 2 területet viszek párhuzamosan, még azt sem tudom, melyikből szeretnék szakdolgozni.

2021. jún. 25. 11:06
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Most végeztél a másodévvel, vagy most szeptemberben leszel másodéves? Nekünk azt javasolták, hogy a 4. szemeszter végén kezdjünk el gondolkodni rajta, témavezetőt keresni, mert aztán ősszel van a címbejelentés (de ez egyetem- és szakfüggő is, meg hogy milyen belső határidők vannak). Én most leszek harmadéves, nagyjából van egy irány, ezt a nyarat úgy terveztem, hogy bevetem magam a szakirodalomba.
2021. jún. 25. 11:09
 3/6 A kérdező kommentje:

Most végeztem a másodévvel :) szeptemberben kezdem az ötödik félévet.

(6 féléves a szak)

2021. jún. 25. 11:26
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan kezdd el, csak arra figyelj, hogy ne aprózódjon szét, amit csinálsz. Én párszor már jártam úgy, hogy valamit nagyon hamar elkezdtem, aztán mivel még volt időm, hetekig-hónapokig nem csináltam vele semmit, és konkrétan elfelejtettem, hogy hol van a gépemen az eddigi :-/ Csináltam neki egy új mappát, és a végén vagy 3 helyre volt szétszórva a cucc. Szóval ha így az átlagnál hosszabb ideig fogsz dolgozni rajta, akkor figyelj nagyon, hogy minden egyes fájlod a nevéről beazonosítható legyen stb. Úgy általában nagyon is jó ötletnek tartanám hamar hozzákezdeni, és akkor se lesz semmi baj, ha hamarabb kész. Volt évfolyamtársam, akinek szeptemberre kész volt a diplomamunkája, pedig csak decemberben kellett leadni. De félév közben nem ért rá, ezért csinálta meg előre.
2021. jún. 25. 11:36
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Persze, az anyaggyűjtést már akár most is érdemes elkezdeni. Azzal is jobban körvonalazódhat, hogy pontosan miről akarsz írni, ha látod miről van infó, mit tartasz majd érdekesnek. Meg év közben is nagy segítség lesz, hogy már van anyagod és nem akkor kell nekiállni.
2021. jún. 25. 12:20
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Persze :) Én másodév utáni nyáron kezdtem el anyagot gyűjteni, és vázlatpontokat írni. Aztán, ha valami nem tetszik, több időd lesz átgondolni, hogy pontosan, hogy is szeretnéd felépíteni.

Sok sikert hozzá :)

2021. jún. 25. 16:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!