Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Már késő elkezdeni a szakdolgo...

Már késő elkezdeni a szakdolgozat írást?

Figyelt kérdés
Nagyon nem megy ez nekem, csak halogatom. Nem bírom rávenni magam. A témámat is utálom (fordítás), de most már nem lehet rajta változtatni, ebből kell megírnom. Mások azt mondják kérjek segítséget a konzulensemtől, de szégyellek hozzá azzal odamenni hogy kb egyáltalán nem tudom hogyan, min induljak el. Nem is értem miért várják el tőlünk hogy a semmiből megírjunk egy 30-40 oldalas szakdolgozatot amikor meg se tanították nekünk hogy hogy kell. Az hogy volt egy szakdolgozatíró szeminárium, amin a tanár kb annyit mondott el hogy milyen betűtípust és betűméretet kell használnunk az nem tanítás szerintem. Vagy itt derül ki hogy valaki elég-e egy diplomához vagy sem? Szerintem az eszem meg lenne hozzá, egyszerűen nem vagyok szorgalmas, lusta vagyok. Anglisztikára járok, ami köztudottan büfészak szóval nem nagyon kellett semmit csinálni ez alatt a 3 év alatt. Kipuskáztunk minden írásbeli vizsgát, szóbeliken meg mindenkit átrugdostak a tanárok. Beadandókat megirattuk chat gpt-vel. A hiányzást se vették szigorúan, volt nem egy olyan óra amire alig jártam/jártunk be, nem lett belőle semmi baj. Szóval ez kb a színvonal. Most meg mit egy nagy büdös pofon jött ez a szakdolgozat írás. Elvárás az van, de segítség nincs. El vagyok keseredve. Az államvizsga tételeket sem tudom hogy fogom megtanulni. Mivel órákon nem figyeltem, vizsgákra nem tanultam. Hiába "tanultuk" 3 év alatt, nem ragadt meg semmi. Ezért a nulláról kell kezdeni, nem csak átismételni. Persze vannak/voltak stréberek, nekik ebből a szempontból könnyebb dolguk lesz. Igazából nem is tudom mit akarok kezdeni az életemmel. Egyetemre is csak azért jöttem mert érettségi után választás elé állítottak hogy vagy ez vagy munka. Hát gondoltam akkor inkább ez, a kisebb szar úgymond. Eddig szinte semmit nem foglalkoztam a szakdolgozattal, lesz egy hét múlva egy vizsgám, amit a konzulensem tart és tuti hogy meg fogja kérdezni, hogy hogy állok. Mit fogok mondani neki? Hogy sehogy? Félek hogy akkor kib*sz mint macskát... Nem tudom mit csináljak. Egy könyvet is el kéne olvasni, ráadásul két nyelven amiről írom a dolgozatot de kis korom óta utálok olvasni. Nem is értem miért ezt választottam, a konzulensem beszélt rá. Ez az egész az ünnepeket is beárnyékolta, nem tudtam kiélvezni mert állandóan csak emiatt idegeskedek. A vizsgákra is tanulni kéne, de olyan gyomor idegem van hogy nem bírom arra sem rávenni magam hogy tanuljak rájuk. Nem tudom mit csináljak! Kérlek segítsetek! Mihez kezdjek? :(

tegnap 09:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
89%
Állj egy olyan mozgalom élére, hogy a kérdezőket is lehessen pontozni.
tegnap 09:58
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Egy kínai közmondás szerint egy fa ültetésére a legalkalmasabb időpont húsz évvel ezelőtt volt. A második legalkalmasabb időpont pedig most van. Ha nem a következő záróvizsgára jelentkezel, hanem az az utánira, akkor is jobb ma elkezdened, mint holnap.

Az meg, hogy semmire nem tanultál, és most visszacsap... ez van. Ha eddig az volt a cél, hogy mindenkit átrúgdossanak, bízz benne, hogy ez a záróvizsgán sincs másképp. Tanulj annyit, hogy minden tételről tudj legalább 2-3 percet összefüggően beszélni, az a legtöbb helyen (pláne, ahol az alapvető hozzáállás is ilyen) elég szokott lenni egy ketteshez.

tegnap 10:02
 3/15 A kérdező kommentje:

1-es ezt nem értem. Tessék??

2-es az államvizsga még a kisebb baj. A szakdolgozattal vagyok nagyon nagy gondba. Megpróbálom valahonnan megszerezni kidolgozva a tételeket, mondjuk már végzett anglisztikásoktól és akkor ahogy tanácsoltad, megtanulok annyit hogy legalább pár percet tudjak egy tételről beszélni. Nekem elég a kettes is csak lenne már vége. De ettől a szakdolgozat még mindig nem írja meg magát :(

tegnap 10:25
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is halogattam, aztán ráuntam, hogy minden percem, gondolatom az el nem készült dolgozat körül forog és egy hónap alatt megírtam. Voltak cikkeim, kutatási eredményeim és összeraktam. A konzulensem éppen babát várt a feleségével és nem nagyon foglalkozott velem, 2x nézett rá a dolgozatra. Én megnéztem sok korábbi dolgozatot, formailag, meg hogy mennyire kell részletezni egyes részeket és ezen indultam el. Rosszabb halogatni, mint gyorsan túl lenni rajta.
tegnap 10:32
 5/15 anonim ***** válasza:
73%

Anglisztikát végeztem, a kérdéses meg televan hazugságokkal.

Az egész puszta provokáció, ne üljön fel senki neki.

tegnap 12:12
 6/15 A kérdező kommentje:
Dehogy hazugság, dehogy provokáció! Sajnálatos módon tényleg ilyen helyzetben vagyok! Miért hazudnék? Nem unalmamban írogatok ide hanem próbálok segítséget kérni mert kétségbe vagyok esve! És ezzel a vádaskodással nem segítesz! A kérdés olyan embereknek szól akik hajlandóak egy-két jó szóval tanácsot adni, nem pedig rosszindulatúskodnak.
tegnap 12:35
 7/15 anonim ***** válasza:
85%
Akkor talán írd le, miből írsz szakdolgozatot és hogyan álltál neki.
tegnap 12:36
 8/15 anonim ***** válasza:
75%

Ez melyik egyetem?

Az első igazat írt, eddig a kérdezőé az első hely. :)

Szerintem még ha ma nekifogsz, akkor lehet a szakdoliból valami és egy rosszabb is jobb, mint a nagy semmi...

tegnap 14:58
 9/15 A kérdező kommentje:
Milyen első hely? Miről beszéltek ti? 7-es már leírtam hogy fordítás a témám. Persze majd ki írom ide a nagy nyilvánosság elé a pontos címet meg az egyetemet hogy jól lenyomozzatok… még mit nem!
tegnap 15:17
 10/15 anonim ***** válasza:
55%

#9: hol kértem olyat, hogy írd le a pontos címet és az egyetemet?

Inkább arról mesélj, hogyan kezdtél neki ennek a szakdolgozatnak.

tegnap 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!