Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit takar a gyakorlatban az...

Mit takar a gyakorlatban az idegen nyelvi kritériumtárgy?

Figyelt kérdés

A diplomához ma már nem kell nyelvvizsga, de az abszolutóriumhoz egyetemeken teljesíteni kell az ún. idegen nyelvi kritérium tárgyat. Aki már ezt megtette, az leírná, hogy mik voltak ezen, milyen nyelvtudási szinttel sikerült megugrani és hogy nézett ki ez a gyakorlatban?

Köszi!

#diploma #ELTE #nyelvtudás #szaknyelv #idegen nyelvi követelmény #idegennyelvi kritériumtárgy
tegnap 12:42
 1/5 anonim ***** válasza:

Pont tegnap kaptam róla emailt, de elég zavaros volt. Annyi volt benne, hogy adjuk le azt ezt kiváltó kérvényt, függetlenül attól, hogy van-e a neptunban nyelvvizsgánk rögzítve.

Én alapból nyelvvizsgával gondoltam kiváltani (van 2 nyelvből B2-es általános meg egy harmadik nyelvből C1 szintű IELTS academic -ami gondolom szakmainak számít). Viszont a kérvénynél nyelvvizsga nem volt opció csak erasmus, külföldi gyakrolat meg hasonlók. Mivel a gyakrolatot itthoni cégnél már leigazoltattam, idegen nyelvű TDK és idegen nyelvű szakmai publikáció közül az utóbbit választottam. Gyorsan rákerestem magamra és letöltöttem a cikket. Ez gyorsabb volt mint megkeresni a nyelvvizsgákat (amik közül 2 amúgy bent van a neptunban és beiratkozáson mindet bemutattam) vagy a TDK-t.

Most egyelőre hagyom, de csak elfogadják. Azért van 3 nyelvből 5 nyelvvizsgám, tanultam fél évet külföldön, van idegen nyelvű szakmai publikációm és TDK-m is, valahogy csak elfogadják. Majd az asztalra csapok.

Egyébként nálunk elvileg csak az oklevél kiadásához kell, az abszolváláshoz nem.

Kritériumtárgyról sajnos nem tudok semmit, nem ismerek olyat, aki azt csinálta.

tegnap 13:01
 2/5 A kérdező kommentje:

1-es: melyik egyetem ez?

Azért köszi a választ.

Engem pont azért érdekel, mivel nincs nyelvvizsgám (családanyaként nem is hiszem, hogy valaha is meglesz) és szeretném tudni, hogy idegennyelvi tudásügyileg mennyi lenne oda az elég, miket kellene tudni ahhoz, hogy átmenjek.

tegnap 13:21
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt ugyan C1 nyelvvizsgám, szóval én azzal kiváltottam, de a testvéremnek a tárgy teljesítésekent egy 40 kérdéses feleletválasztós online tesztet kellett kitöltenie, kb. B1 szintűt. 😅
tegnap 13:34
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi 3-as, ez reménykeltő! 😅

De írjatok már egyetemet, hogy melyiken!!

tegnap 13:37
 5/5 anonim ***** válasza:
PTE.
tegnap 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!