Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tudom most folytatni az...

Tudom most folytatni az egyetemet?

Figyelt kérdés
Par eve kiiratkoztam, pont a tavaszi felev kozepen. Esetleg avn ra barmi mod, hogy onnan tudjam folytatni? Tudom, hogy mar a keresztfeleves jelentkezes ks reg lezajlott, de valahogy nem lenne megoldhato?
tegnapelőtt 21:08
 1/4 anonim ***** válasza:
76%

Nem. Ha annak idején hagyományos eljárásban, szeptemberben kezdted az egyetemet, akkor most is ugyanúgy a szeptemberben induló képzésekre kell felvételizned és ha felvesznek ugyanoda, ugyanarra a képzésre, akkor be kell számíttatnod az összes teljesített tárgyadat. Ha szerencséd van, minden tárgyadat beszámítják, azóta nem lettek újabb kötelező tárgyak és minden ugyanabban a félévben van, mint annak idején, úgyhogy az őszi félévben nem kötelező bejárnod (bár ha akarsz, vehetsz fel tárgyakat, amiknek megvannak az előfeltételei), majd a tavaszi félévtől folytatod.

Arra, hogy ez így mind összejön, nem sok az esély.

tegnapelőtt 21:20
 2/4 anonim ***** válasza:

Újra kell felvételizni.

Ha ugyanoda mész, akkor a régi krediteket el lehet ismertetni.

tegnapelőtt 23:20
 3/4 anonim ***** válasza:
...sőt azt másik egyetemen is lehet, ha ugyanaz a szak.
tegnapelőtt 23:20
 4/4 anonim ***** válasza:
Újra felvételizni kell és az elért krediteket el lehet majd ismertetni, feltéve, hogy a tantárgyak tartalma nem változott jelentősen. A már felhasznált félévek a tanulmányok idejébe beleszámítanak, tehát ha elvégeztél mondjuk 3 félévet egy 6 féléves képzésből, akkor 3+2 féléved van ahhoz, hogy államilag finanszírozottként végezd el.
tegnap 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!