Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek van értelme...

Szerintetek van értelme folytatni az egyetemet?

Figyelt kérdés

Tanári szakra járok. Alapvetően szeretek odajárni, én választottam. Első félév egész jól ment, második félévben 2 tárgyat buktam, amin mások is hasaltak rendesen. 54 kredittel indítottam a 2. évet

A mostani, 3. félév viszont nehezebb. Sajnos a helyzetemen az se változtat, hogy rengeteg probléma van a családban, rengeteg nézeteltérés, cirkusz, stb. Most kaptam észbe, hogy amennyi időt csak lehet, a koliban kéne töltenem. De! Úgy néz ki, hogy ebben a félévben nem fog túl sok kredit összejönni, jó esetben is egy 20-ra tippelek, de inkább olyan 15 lesz a biztos. Folytassam így?

jan. 9. 06:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A kérdés, hogy akarod-e a diplomát vagy sem, ha igen, akkor túl kell lendülni a nehézségeken.
jan. 9. 07:01
 2/12 anonim ***** válasza:
10%
Én ezért nem mentem egyetemre,semmi értelme nincs,diplomás annyi hogy dunát rekeszteni velük,főleg akik olyan semmitmondó szakot végeznek,ha el kezdted ne hagyd mar ott,de a helyedbe biztos nem mentem volna tanárira. Semmibe nézik a tanárt,illetve a fizetés is kevés,de te tudod.
jan. 9. 07:06
 3/12 anonim ***** válasza:
12%
Ezért kellene szakmát tanulni,több eséllyel van a sikeredre mint az egyetemen,az egyetem csak úgy ér valamit ha mérnökire mész,azzal legalább mindig helyt állsz,és jó a fizu. De ahoz meg nem kevés tudás kell.
jan. 9. 07:11
 4/12 A kérdező kommentje:
3. Lehet, nagyobb sikereket érnék ott el. Ki tudja... Az lett volna a másik alternatíva, de sz.rtam bele a matekba. Kicsit bánom már. Ez a vonat már elment...
jan. 9. 07:16
 5/12 A kérdező kommentje:
Úgyhogy. Tényleg, amennyi energiát kell ebbe a tanáriba fektetni, fektethetném másba is, ami kifizetődőbb.
jan. 9. 07:18
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Rendbe kell tenni az életed, a lelki világod, és ezzel párhuzamosan tanulni kell, ha kell, segítséget kérni!

Szóval szerintem nem célszerű abbahagyni

jan. 9. 07:33
 7/12 A kérdező kommentje:
6. Csak az a gond, hogy nem úszom pénztengerben. Gondolkodtam szakember segítségét igénybe venni, mert anyám teljesen tönkretesz.
jan. 9. 07:40
 8/12 anonim ***** válasza:

Mármint a szakmai tekintetben nem tudsz segítséget kérni, vagy a pszichés (lelki) dolgokban?

Nem volt egyértelmű

jan. 9. 07:43
 9/12 A kérdező kommentje:
Jogos. Szóval leginkább lelki értelemben.
jan. 9. 07:46
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Akkor legalább a környezetedben próbáld meg elmondani a valós érzéseket, s közben pedig tudsz tanulni, mert akkor a lelki dolgok rendben lehetnek, így...

Van ennek akadálya?

jan. 9. 07:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!