Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi a teendő ilyen helyzetben?

Mi a teendő ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Elsőéves egyetemista vagyok és úgy néz ki, egy tárgyamat nem fogom tudni teljesíteni. Viszont erre a tárgyra épül egy másik a következő félévben. Akkor nekem most ujra fel kell vennem majd azt amiből buktam, és ami alapból a második félévben lenne az átcsúszik a 3. félévbe?
dec. 31. 11:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
64%
Igen. Amiből buktál vizsgakurzust elég csak felvenned, ha sikerül, akkor felveheted 3. félévben a ráépülő tárgyat.
dec. 31. 11:07
 2/16 anonim ***** válasza:
74%
Bocsi, kimaradt, ez csak akkor van így, ha van keresztfélév! Ha csak tavasszal indítják a ráépülő tárgyat, akkor csak 4. félévbe veheted fel.
dec. 31. 11:07
 3/16 anonim ***** válasza:
74%
Hát ha szerencséd van, akkor a bukott tárgyat fel tudod venni a következő félévben. De ezt meg kell nézni, hogy egyáltalán elindítják-e, sok helyen keresztfélévben nem szoktak. Ha nem indítják el, akkor azt 1 évvel később a 3.-ban tudod teljesíteni, ami meg erre ráépül azt a 4.-ben.
dec. 31. 11:08
 4/16 anonim ***** válasza:
59%
Ha már szóba jött a vizsgakurzus, azt csak akkor tudod felvenni, ha van aláírásod a tárgyból.
dec. 31. 11:10
 5/16 anonim ***** válasza:
59%
Pontosan, feltéve, ha a következő alkalommal teljesíted az alapozó tárgyad.
dec. 31. 11:28
 6/16 A kérdező kommentje:
Tehát akkor abból, amiből most buktam, nem vehetek fel vizsgakurzust? De akkor minek indítanak olyat?
dec. 31. 12:18
 7/16 anonim ***** válasza:

6: van aláírásod vagy sem?

Azért indítanak vizsgakurzust, hogy akinek meg van az aláírása, de nem tudott átmenni a vizsgán, annak következőnek már nem kell résztvenni az előadásokon, gyakorlatokon, mivel azokat már teljesítette (lsd. kapott aláírást) és csak vizsgázni kell neki mennie.

dec. 31. 12:29
 8/16 anonim ***** válasza:

1. Ha van aláíráskövetelmény, és azt teljesítetted, akkor felvehetsz vizsgakurzust.

2. Van olyan ráépülés, amikor párhuzamosan elvégezheted a 2 tárgyat, de az alapozóból hamarabb sikeresen le kell vizsgáznod, ha ez nem sikerül, akkor a ráépülő eredménye is megy a levesbe és van olyan ráépülés, amikor szigorúan csak akkor veheted fel a ráépülőt, ha az alapozóból sikeres vizsgát tettél.

Szóval először is tudnod kell, hogy jogosult vagy-e vizsgakurzusra és hogy milyen jellegű a ráépülés.

A legkedvezőbb eset az, hogy párhuzamosan teljesíted mindkét tárgyat a 2. félévben, az alapozót vizsgakurzuson vagy keresztféléven, a legkedvezőtlenebb pedig az, hogy az alapozót csak 3. félévben tudod telejesíteni a ráépülőt pedig a 4. félévben.

dec. 31. 12:33
 9/16 anonim ***** válasza:
Tök felesleges a billentyűzetet koptatni miatta, mert a korábbi kérdésénél se írta le, hogy mit jelent az nála, hogy bukik egy tárgyat. Ott is találgattunk, hogy most megvan-e vagy nincs az aláírása. Az egyetemet se írta le, sok helyen nem is lehet párhuzamosan csinálni a ráépülős tárgyat.
dec. 31. 13:10
 10/16 A kérdező kommentje:

Nem volt előző kérdésem #9

Egyébként BME, és nincs meg az aláírásom, mivel az évközbeni zh-kon nem értem el annyi pontot, amennyi kellett volna az aláíráshoz. És pont erre gondoltam, mint bukás. hogy így, aláírás nélkül, nem mehettem vizsgázni sem, szóval nem sikerült teljesítenem a tárgyat

dec. 31. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!