Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mik a legkönnyebb egyetemi...

Mik a legkönnyebb egyetemi szakok/főiskolák?

Figyelt kérdés

Olyanokra gondolok ami piacképes is, nem szeretnék olyat elvégezni aminek nincs semmi értelme.

Sajnos nehezen megy a tanulás, a reál tárgyak pedig nem mennek. Cserébe nagyon szorgalmas vagyok és nagy az akaraterőm.

tegnap 16:44
 1/9 anonim ***** válasza:
89%

Nos, a három elvárás közül melyiket tudod elengedni?

olyan nincs, ami könnyű, piacképes és humános is.

tegnap 16:51
 2/9 anonim ***** válasza:
80%

Ez pedig olyan egyszerű.

Ami könnyű, arra sokan mennek, amire sokan mennek, ott sokan végeznek. Ha sok ilyen képesítés van a piacon, az nem keresett, vagy jól fizetett szakma, nagy a verseny a jobb állásokért.

Nincs olyan, ami minden paraméterednek megfelel.

tegnap 17:16
 3/9 A kérdező kommentje:
Piacképes alatt azt értettem, hogy lehet vele munkát kapni, és mondjuk meg lehet keresni 400-500 ezer nettót. Nem milliókra gondoltam.
tegnap 17:42
 4/9 anonim ***** válasza:
26%

3as, humán diplomával igen csak nagy elvárás a 4-500 ezer nettó. Főleg egy könnyű szakért.

Még mindig nincs olyan ami minden paraméterednek megfelel

Könnyű humán diplomával a 300 nettó már nagyon jónak számít.

tegnap 17:45
 5/9 anonim ***** válasza:
50%
"Piacképes alatt azt értettem, hogy lehet vele munkát kapni, és mondjuk meg lehet keresni 400-500 ezer nettót." Ez továbbra is irreális kitétel a többi mellett.
tegnap 17:59
 6/9 anonim ***** válasza:
73%
Hiába pontozzátok le az utolsó kettőt, igazuk van. Könnyű, humán végzettséggel, piacképes diploma? ti hisztek még a tündérmesékben?
tegnap 19:15
 7/9 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy könnyű, és piacképes.

Haverom turimus-vendéglátáson van. 90%-ban vizsgája sincs sosem. Állandóan inni jár, meg bulizni és négyes az átlaga. Olyanokra kap random ötösöket, hogy ppt-t csinál, meg ír egy 5 oldalas beadandót. Múltkor ott maradt mondjuk segíteni a tanárnak nyílt napon és erre ötöst kapott, meg ilyenek.

Hogy dolgozni hol fog ilyen diplomával? Mindig mondom neki, hogy a Mekiben. 😂😂😂 Pedig ELTE hallgató.

Gyakorlatát is valami recepción töltötte. xd

Van egy ismerősöm japán szakon. Na az se tanul sosem. Egyszer se láttam tanulni. Unalomból Pestre járkál fel hetente többször is, meg állandóan bulizik ő is, és lassan végzős. Vizsgája sincs kb neki sem sosem. 😂

Sportszervező, rekreáció, közösségszervező szakosokról ugyanezeket tudom mondani, mert ezeket látom. Ezek mind ott buliznak minden héten az egyetemi klubban, meg állandóan teszik be a közös egyetemi csoportba, hogy ilyen olyan házibulit szerveznek, lehet menni. 😂

Szóval én ilyen szakokat tudok. Ez mind kb csak arra jó, hogy amíg jársz addig se kell dolgozni, mert apu-anyu eltart, és küldik piára, bulira, sok esetben drogra a pénzt(sok ilyet is láttam), te meg az albidban vagy a kolidban heverészel, és semmi dolgod kb. Aztán ha vége az egyetemnek akkor jellemzően ezek az emberek elkezdenek egy újabb 0 szakot, és kb 30 éves korukig kitartatják magukat. 😃 Majd utána is, hisz ilyen diplomákkal sehova nem fognak kelleni. Esetleg közösségszervezőként el tudsz helyezkedni utazási irodánál, ami elég jó meló, de azért nem 100%-os garancia, hogy fog jutni ilyen.

Ha nekem lenne gyerekem, akkor én ilyen hasztalan szakokra nem is engedném, csak ha fizetné magának(én is magamnak fizetem mellékesen).

tegnap 21:37
 8/9 A kérdező kommentje:

#7 tisztában vagyok vele hogy mindenért meg kell dolgozni.

Nem megúszni akarom, csak nem olyanok a képességeim hogy ez hatalmas mennyiségeket meg tudjak tanulni. Nem tudom az ismerősöd mit csinál, de a gazdasági szakokra emelt matek kell, vagyis ott azt tanulják, szóval nem hiszem hogy haszontalan és könnyű. Tele van a profession álláshirdetésekkel ahova gazdasági diplomával keresnek embert

tegnap 21:43
 9/9 anonim ***** válasza:
Kérdező de akkor minek erőlteted a diplomát? nem muszáj mindenkinek fősulit végezni.
ma 06:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!