Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egy kis nosztalgia! Nektek (...

Egy kis nosztalgia! Nektek ( vagy a gyerekednél), anno mennyire volt szervezett, sikeres a digitális oktatás?

Figyelt kérdés
Én 2020-ban érettségiztem egy erősebb, de nem versenyistálló gimnáziumban (Újpesti Könyves Kálmán), nálunk szervezett volt: szinte minden tanár Discordon tartott órát, beandandók meg redmenta tesztek voltak, fel tudtunk készülni az érettségire, nem szereztünk jelentős lemaradást. De hallottam olyat, hogy valakinek alsós gyereke volt, akinek esetleg nem tudták az egésznapos felügyeletét megoldani, ők nagyon lemaradhattak mert még nem igazán lettek volna érettek az ennyire önálló tanulásra.
dec. 8. 09:03
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
Kit érdekel már ez?
dec. 8. 12:45
 2/6 anonim válasza:

Én egy tanár vagyok. Alsósokat is tanítok hangszerre. Elképesztő volt a kottaolvasási nehézség az előtte lévő évfolyamokhoz képest! Egyértelműen érződött az elsősöknél, az írás-olvasásban a lemaradás. Egy évvel többet kellett dolgozni, mire egyik-másik szintbe került.

Persze, kit érdekel már ez?! De valójában ezek a gyerekek felnőttként azt mesélhetik, hogy covid volt, mikor írni tanultak... nem olyan emlékeik lesznek, mint nekünk erről az időszakról. És az ismeretek megalapozásánál már lemaradtak. Szerintem ez nem mindegy.

dec. 16. 00:48
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
2. Az ismeretek megalapozásával covid nélkül sincs rendben minden. Felső tagozatban sem képesek egyszerúbb szöveget sem értelmezni.
dec. 16. 13:11
 4/6 anonim ***** válasza:
Én csak a 3 középiskolásaimról tudok nyilatkozni.A tanárok képessége a digitális oktatásra rémesen nulla volt.Minden gyerekem jó volt infóból kiemelkedően szóval nem rajtuk múlt.Állandó gondot okozott a digitális oktatáshoz való tudás hiánya a tanárok részéről..A bizalom is hiányos volt pedig egy leadott óra pont annyira de sokszor még jobb is lehet személyesebb egy online videó zummos hívásban.Én is tanultam ekkor szóval pont megtapasztaltam milyen az ha egy tanár jól rendesen oktat.A lányomnál a matematika tanár fél évig be sem jelentkezett.A másik fiamnál meg fullra benézték hol melyik részen kell nézni a diák háziját olyan összevisszaság volt és nyomták neki az egyest amíg nem szóltam , úgy hogy ő rendesen tőltögeti fel szórják az egyeseket neki.Le is álltak..Sajnos covid ide vagy oda én már régen magántanároztattam mert a hol van tanár hol nincs hol van kedve tanítanitani hol nincs de többnyire csak ordít van volt.Hál istennek túl vagyunk már ezeken..
dec. 20. 17:11
 5/6 anonim ***** válasza:
Az meg külön szégyen volt hogy akinek nem volt gépe ahelyett hogy kapott volna otthonra egy laptopot bekellett mennie.Mondanom sem kell ezek a diákok főleg vidéken ki is estek a rendszerből.
dec. 20. 17:14
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha valaki még nem jött rá hogy a magyar oktatási rendszerben kell a magántanár mert különben nem lesz rendesen leadva az anyag annak szólok most..
dec. 20. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!