Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Emelt digkult vagy emelt...

Emelt digkult vagy emelt töri? Képes lennék bármelyikre felkészülni egy év alatt? (Elég lenne a kb 50-55%) [hosszú]

Figyelt kérdés

Jövőre lesz az utolsó évem a gimiben, és akárhogy számoltam, nem lesz elég pontom arra a szakra, amire szeretnék (állami finanszírozással!) bejutni (kb 360-70 a kb 410-ből), viszont intézményi többletpontot 50-et adnak egy emelt érettségiért..

Van már egy emelt angolom(96%), egy c1-es angolom(csak ugye mindkettőt nem lehet felhasználni többletpontnak TT) és egy 83%-os digkult középem, jövőre csak a kötelezők maradnának hátra…

Katonának nem ajánlják, hogy elmenjek, és ugye az infoval már hivatalosan végeztem, úgyhogy hivatalosan órákra sem tudok bejárni jövőre .. Hajlandó vagyok online képzésre beiratkozni, viszont a programozás résszel tanácstalan vagyok, mert mi csak c#-ot tanultunk és mindenhol máshol pedig python van… szóval igazából újra kéne kezdenem az egész tanulást.

Törit utálom, nem tudok magolni egyeltalán, 3,9 az átlagom… de gondoltam, ha már muszáj megírni, akkor nem mindegy, hogy mennyit tanulok rá? Vaktérképes ügy nem nagyon tántorít vissza, de az évszámok igen…

Még a németen gondolkodtam, mint harmadik nyelv. Megnéztem egy korábbi emeltet, és a szavak kb 10%-át értettem. Amikor megkérdeztem a nyelvtanáraimat, hogy képes lennék-e rá, eléggé húzták a szájukat lmao…

Szóval nektek mi a véleményetek?

Próbáljak meg valamit, vagy hagyjam az egészet és kezdjek teljes összpontosításban a művészeti egyetemre készülni? (Mert ez a B terv jeleneleg)

Vagy tudtok olyasmi szakokat amiknél elérném a ponthatárt ,illetve szerintetek jók és nekem tetszenének? Vagy amik hasonlítanak a turizmus-vendéglátásra?(ide szeretnék bejutni)

Fontos lenne, hogy BP-n legyen a suli, de nem életbevágóan…

jún. 5. 00:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de egyetemen félévente kell 8-10 ilyen szintű vizsgára felkészülnöd. Persze kutya sem foglalkozik vele ennyit. Pár hét alatt max fel lehet készülni a legnehezebb vizsgára is. Tökmindegy tehát, mit választasz. Ha lehet, akkor hozd előre amúgy
jún. 5. 00:53
 2/5 anonim ***** válasza:

1 év elég bármire amit választhatsz a harmadik nyelvet nem javaslom inkább másikat válassz.

Töri vagy digitális kultúra jó kérdés, ahogy elnéztem most sok helyen elfogadják mind a kettőt, ha esetleg később jogász akarnál lenni akkor a törit javaslom

jún. 5. 07:59
 3/5 anonim ***** válasza:
53%
Én majdnem ugyanebben a szituációban voltam (gazdasági szakra nem lett volna elég pontom, ezért emelt törin, matekon és digitális kultúrán gondolkodtam). Végül emelt törire mentem, pedig nem is szeretem annyira a tárgyat, 11. év végén 4-es voltam belőle. Mégis, egy év felkészülés után az írásbelim 87% lett, a szóbelit meg még meglátjuk :) Szóval a töri szerintem abszolút teljesíthető, és a 45% nem olyan magas. A digitális kultúráról sajnos nem tudok nyilatkozni, én nem vállaltam be, de nekem tényleg fingom nem volt a programozásról, középszinten azon buktam a legtöbb pontot. Az előzővel egyetértek abban, hogy a nyelvet nem ajánlom
jún. 5. 11:10
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha nagyon kell a pont, akkor menj el emeltre, ne rakd félre egyből, mert ki tudja mikor jöhet még jól.

Én töri emelteztem csak még a régi rendszerben, viszont 50-55% körül nem volt a legnehezebb dolog elérni akkor sem. Neked pedig van egy éved rá. Ennél sokkal sokkal kevesebb idő alatt is meg lehet tanulni úgy, hogy magas pontszámot akarsz. Ráadásul 45%-tól pedig megvan a többletpont is.

Ajánlom, hogy töltsd ki a mostani emeltet és úgy mérlegelj, hogy megéri-e. Jelenleg is tanulsz törit, nem igényel annyi plusz beletett időt, mint gondolod ez a százalék.

jún. 6. 09:30
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat és a válaszokat! Akkor szerintem megpróbálok majd valamit jövőre!! :)
jún. 9. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!