Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » 2 év alatt van időm felkészüln...

2 év alatt van időm felkészülni az emelt biosz&kémia érettségire?

Figyelt kérdés

2023. szept. 27. 13:15
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Persze, de megfordítanám: ha két év alatt nem tudsz felkészülni egy emelt biológia és emelt kémia érettségire, akkor valószínűleg felesleges is olyan képzésben gondolkodnod, ahová ezek a bementei követelmények (klasszikusan egészségügyi, természettudományos, agrár vagy műszaki képzések), ugyanis ezeknek az anyagánál lényegesen többet kell megtanulnod a legtöbb tárgyból pusztán egy félév alatt.
2023. szept. 27. 13:55
 2/8 anonim ***** válasza:
10%
2 év? Miért szerinted egy átlagos képességekkel rendelkező diáknak mégis hány évre lenne szüksége, 50 évre? Ha 2 hónap alatt nem vagy képes felkészülni, akkor nyugodtan elkönyvelheted magadat csökkentett szellemi képességűnek / potenciális enyhe értelmi fogyatékosnak.
2023. szept. 27. 14:37
 3/8 anonim ***** válasza:
32%

Nem értek egyet

Gimiben 4-5 évig készülnek a biosz/kémia emeltre, és van akinek így se sikerül elsőre bejutni az orvosira

De ez elég kevés információ, amit tudunk rólad. Végeztél már, vagy 11-12-re értetted a két évet? Faktra jársz? Mennyi időt tudnál rászánni, mi a cél vele?

Szóval így nehéz megmondani.

2023. szept. 27. 18:33
 4/8 anonim ***** válasza:
78%

"Gimiben 4-5 évig készülnek a biosz/kémia emeltre, és van akinek így se sikerül elsőre bejutni az orvosira"

Akinek annyi idő alatt nem sikerül felkészülni az nem is való oda.

2023. szept. 28. 02:24
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért a felkészülésnek is vannak szintjei.... Én ha úgynézzük 3 évig készültem az emelt kémiára.. Valójában utolsó egy évben nyomtam meg a készülést. Nyílván 1 év is elég de ne hagyd az utolsó pillanatra :) . Az orvosi meg pont rossz példa. Minden évben iszonyat nagy a túljelenetkezés! Nem egyszerű oda bekerülni, magas a ponthatár is.

Biológia viszont húzósabb. Nagy a tananyag. Nekem a kémia emelt könyebben ment. De hát nem vagyunk egyformák:).

2023. szept. 28. 17:56
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

5-ös vagyok. Kérdésedre a válasz:

Igen van. Ha komolyan veszed a felkészülést. Gyakorolsz és tanulsz napi rendszerességgel! Viszont ha komolytalanul "készülgetsz" akkor 5 év is kevés lesz rá.

2023. szept. 28. 17:58
 7/8 anonim ***** válasza:
80%

"2 év? Miért szerinted egy átlagos képességekkel rendelkező diáknak mégis hány évre lenne szüksége, 50 évre? Ha 2 hónap alatt nem vagy képes felkészülni, akkor nyugodtan elkönyvelheted magadat csökkentett szellemi képességűnek / potenciális enyhe értelmi fogyatékosnak."

Te pedig nyugodtan elkönyvelheted magadat egy idióta tapló parasztnak, kedves 2-es válaszoló, mivel rohadtul nem elég az átlagos képességek egy emelt szintű kémia érettségire. Ezzel persze NEM azt állítom, hogy zseninek kell lenni, de rendesen kell oda az ész, na meg persze szeretni is kéne a kémiát hozzá.

De gondolom te vagy a "befektetőcsávó"...

2023. szept. 28. 20:54
 8/8 anonim ***** válasza:

Simán. 2 év sok idő. Én egy év alatt készültem fel magántanárral + a mozaikos könyvekből. Így lett 80%. Szerintem, ha szorgalmasan készülsz, akkor bőven elég.

Gondolj arra, hogy egyetemen sokkalsokkal több anyagot kell elsajátítani 1-2 hónap/ hetek alatt. És ott 60% csak a kettes, nem pedig ötös, mint emelten.

Hajrá, kitartás. Menni fog, csak tanulj rendszeresen, és gyakorolj sokat.

2023. okt. 3. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!