Miért kell itt is butaságokat terjeszteni a szakdolgozatokról?
Az egyik 100%-os (!) válasz néhány napja:
„Joga van, sőt nálunk nem is engedik védésre a dolgozatot, ha nem csinálod meg, vagy lehúzzák, mint a sz**. De ez érthető, mert az ő nevük alatt futsz a rendszerben, nem fognak egy rossz munka mellé állni. Ez a többi kollégával szemben is rossz lenne.”
Élő embert nem érdekel a szakdolgozatok 99,99%-a, pláne az oktatókat.
Kényszerből foglalkoznak, ha foglalkoznak velük egyáltalán, mert gyakorlatilag tudományos értékük nincs (kivéve néhány kiemelkedő hallgatót, de az ő esetükben teljesen másképpen mennek dolgok).
Még egyszer, hogy rögzüljön: a szakdolgozatok elsöprő többsége semmilyen tudományos értéket nem hordoz magában.
Volt GTK-s diákként kikérem magamnak a feltételezést, hogy a kérdező ide járt :D
Amúgy meg nem butaság az idézett rész, volt szaktársam akinek visszadobták a szakdogáját, mert a minimális feltételeknek se felelt meg. Kb szakirodalom volt összeollózva, saját gondolatok nélkül, nyilván nem engedték védésre.
"a szakdolgozatok elsöprő többsége semmilyen tudományos értéket nem hordoz magában"
Én csak mesterszakon írtam, de ott egyértelmű elvárás volt, hogy legyen tudományos értéke.
Alapszakon mi az elvárás?
Védőnő főiskolai diplomát szerzett egy barátnőm sok-sok éve. Ma már nyugdíjas. Munka mellett csinálta meg....
A veleszületett gyermekbetegségekről és gyermekbetegségek patológiájából írta a szakdolgozatát, el is olvastam.
Biztos vagyok benne, hogy akár egy jól megírt tanulmány is lehetne a Pubmed-en, nagyon jól megírta. Szóval ezt nem tartom igaznak, hogy egy diplomamunka nem bír tudományos értékkel, legyen az főiskolai, vagy egyetemi diplomáról szó.
De! Vannak pocsék diplomamunkák, amiket nem egyszer visszadobnak, mert sem formailag, sem tartalmilag, SEM a megkövetelt adat-és szövegmennyiséget nem érik el, emiatt kell normálisan megírni, ha kell, segítséget kell hozzá kérni.
2 ismerősömnek segítettek benne: egy anglisztika BA szakos ismerősömnek a férje, együtt írták meg a szakdolgozatot amit sikeresen megvédett a felesége.
Egy mentőtiszt végzős hallgatónak a traumatológus szakorvos felesége segített megírni a diplomamunkáját-közösen a férjének, amit meg is fog védeni a férje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!