ELTE adattudomány MSC-ről vélemény?
Mérnöki Bsc, matematikai közgazdaságtan Msc, és néhány év elemző közgazdászi munka után kezdtem úgy érezni, hogy messze nem használom ki a matekos/infós képességeimet, ezért gondolkozom valamilyen itthoni data science / machine learning egyetemi képzés elvégzésén. Vagyok olyan szerencsés helyzetben, hogy megtehetem, hogy a képzés ideje alatt ne, vagy csak alacsony óraszámban dolgozzak, ezért olyat keresnék, ahol tényleg sokat tudok fejlődni.
Azt látom, hogy a vidéki egyetemek adattudomány szakjainak egyáltalán nincs jó híre, de mi a helyzet az ELTE ilyen képzésével? Azt gondolnám, hogy az ország legjobb matek intézete és egy erős elméleti informatikus képzés mellett azért csak össze tudnak rakni egy jó tantervet, de mivel csak nemrég indult el önálló szakként, ezért nem sok véleményt találok róla.
Van aki esetleg akár személyes élményből, akár hallomásból tud mondani valamit a színvonaláról? Jobban járnék esetleg egy matek MSc-vel, akkor is, ha ott kevésbé fókuszált a képzés?
Erről beszélünk, ugye (Informatikai Kar):
Biztosan magas színvonalú ez a képzés, de ez nem adattudomány, inkább közelebb áll a Machine Learning Engineeringhez szerintem. Ezzel jobb eséllyel leszel MLE vagy Data Engineer, vagy DevOps-os üzemeltető, mint Data Scientist. Mivel kevés benne a statisztika mint a lepkefing, ellenben tele van mindenféle IT-s tárgyakkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!