Közgazdasági adatelemzés, gazdaságinformatikus, vagy üzleti adattudomány a jobb szak? Melyiket érdemes választani és miért?
Ebben a sorrendben 6, 7 és 8 félévesek, vagyis az üzleti adattudomány egy az átlagnál hosszabb, 4 éves alapszak.
Mesterszakon is gondolkodom, bár lehet hogy felesleges ennyire előre gondolkodni… De az egyik MSc amit kinéztem az az adattudomány, ami informatikai szak. Ilyen szempontból lehet, hogy a gazdaságinformatika lenne a legjobb alapszak, bár a másik két szak leírásában is sokat említik az informatikát…
Elolvastam amit csak találtam, de a két gazdaságtudományi szak között nem feltétlenül látom a különbséget, a képzési időn túl.
Én is ezek között gondolkodtam :)
Miskolcot azért zártam ki, mert messze van, így végül elsőre a corvinust, másodikra pedig bge-s gazdinfót tettem.
Esetleg ezek segíthetnek dönteni:
távolság
tandíj +milyen nehéz megtartani
egyetem közbeni munkalehetőségek
(megjegyzem miskolcot azért se írtam be, mert megnéztem a minta tantervet és több elírás is volt benne, nekem ez abszolút azt mutatta, hogy igénytelenül csinálták meg)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!