Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Adattudomány MSc felvételi...

Adattudomány MSc felvételi BProf üzemmérnök informatikus szakkal?

Figyelt kérdés

BProfos (üzemmérnök informatikus) képzéssel fogok végezni a következő évben a BMEn, viszont szeretném a tanulmányaim majd folytatni mesterképzésen.

Átolvastam infós MSc szakok bemeneti követelményeit, és ahogy azt eddig tudtam, a mérnökinformatikus szakra elfogadják a szakot, olyan kitétellel hogy pótolni kell tárgyakat, ezzel reálisan egy vagy két többlet félévvel számolva.

Ami mesterképzés viszont legjobban tetszik, az az Óbudai egyetemen az adattudomány levelező mesterképzés (mivel elkezdtem dolgozni már, így kényelmesebb lenne mint egy nappalis képzés)

Elolvastam a bemeneti követelményeket a felvi.hu-s tájékoztatóban, viszont nem teljesen világos, hogy a szakom itt is elfogadják-e a felvételinél (a pótlások természetesen itt is egyértelműek), mivel itt külön nem említik meg, csak arról írnak hogy más alapképzési szakokról 30 kreditnyi tárgy kell a felvételhez bizonyos témakörökből.

A legegyszerűbb persze az lenne ha megkérdezném az ottani dékáni hivatalt, de első körben gondoltam megkérdezem itt, hátha valaki tud segíteni

Előre is köszi

aug. 9. 19:40
 1/5 anonim ***** válasza:
76%

Bemeneti feltételek:

A képzési és kimeneti követelmények meghatározzák a mesterképzés bemeneti feltételeit, miszerint:

Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe az informatika képzési területről a programtervező informatikus, a mérnökinformatikus, a gazdaságinformatikus alapképzési szak, azaz, ezek a végzettségek automatikusan teljesítik a bemeneti követelményeket.

Meghatározott kreditek teljesítésével elsősorban számításba vehető: a természettudomány képzési területről a matematika a fizika alapképzési szak. Ezen végzettség esetén kreditelismerési eljárás lefolytatásával vizsgálandó, hogy a felvételiző rendelkezik-e a korábbi alapképzési tanulmányok alapján minimálisan 40 kredittel az alábbi területekről:

gazdasági és humán ismeretek 5 kredit;

informatikai ismeretek (adatszerkezetek, adatelemzés, algoritmusok, adatbázisrendszerek, programnyelvek, adatbiztonság) 35 kredit.

A mesterképzésbe való felvétel feltétele, hogy a hallgató a felsorolt területeken legalább 20 kredittel rendelkezzen. A hiányzó kreditek a mesterképzéssel párhuzamosan, különbözeti tárgyakkal teljesíthetők.

Meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe továbbá azok az alapképzési és mesterképzési és egyéb felsőfokú képzések, melyek esetén a felvételiző korábbi tanulmányai alapján minimálisan 60 kredittel rendelkezik az alábbi területekről:

természettudományos ismeretek (kalkulus, lineáris algebra, valószínűségszámítás, statisztika, numerikus matematika) területéről 20 kredit;

gazdasági és humán ismeretek 5 kredit;

informatikai ismeretek (adatszerkezetek, adatelemzés, algoritmusok, adatbázisrendszerek, programnyelvek, adatbiztonság) 35 kredit.

aug. 9. 19:52
 2/5 A kérdező kommentje:

Eddig én is eljutottam, sőt a végén ez is ott van még

A mesterképzésbe való felvétel feltétele, hogy a hallgató a 4.2. pont szerinti alapképzési

tanulmányaiból a felsorolt területeken legalább 20, a 4.3. pont szerinti matematika és fizika

alapképzési tanulmányaiból legalább 30 kredittel rendelkezzen. A mesterképzésben a hiányzó

krediteket a felsőoktatási intézmény tanulmányi és vizsgaszabályzatában meghatározottak szerint kell

megszerezni.

A kérdésem inkább arra irányult hogy az üzemmérnök informatikus szakon megszerzett krediteket is elfogadják, hasonlóan mint a mérnökinformatikus mesterképzési szakon? (Vagyis, ebben az értelemben, a tájékoztatóban ugyan olyan alapképzési szaknak számít mint a BSc-s szak?)

aug. 9. 20:25
 3/5 anonim ***** válasza:
26%
Itt senkit nem érdekel milyen szakon végeztél ha nem számítják be,csak a tantárgyak számítanak meg a kreditek
aug. 9. 23:50
 4/5 anonim ***** válasza:
Debrecenben lehetséges, csak krediteket kell pótolni. Szóval gondolom hogy az OE-n is ugyanez a helyzet
aug. 11. 11:49
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm
aug. 11. 14:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!