A magyar közoktatásban még mindig olyan borzalmas emberi állapotok vannak mint az elmúlt 40 évben?
#2: Te meg valami magát túl okosnak gondoló ember, aki ennyiből azt hiszi, kiismeri a másikat.
Mert azt azért nem gondolnám, elég intelligens vagy ahhoz, hogy csak provokálásképp vágod ezt a fejemhez.
Nem, 40 éves sem vagyok, és mélységesen elítélem a gyerekek elleni erőszakot, és nem tartom helyénvalónak, ha egy pedagógus pusztán tekintéllyel, megfélemlítéssel próbál operálni.
Csak hogy ez messze nem olyan általános, mint amennyire ezt beállítod.
Na, gyere, hányd még ide a rágalmaidat.
"Te gondolom valami horthy korszakból itt maradt csontváz vagy, aki azt hiszi hogy az a poroszos oktatás a normális, ha egy tanár olyan pofont lekeverhet büntetlenül a gyereknek, amitől beszakad a dobhártyája"
Úgy van, igaza is lenne. Volt fegyelem meg tisztelet. És ha rendetlen volt a mocskos kis fattyú még otthon is kikapott. Ma egyik sincs. A gyerek, szülő fenyegeti a tanárt, a fene nagy liberalizmus eredménye a sok tahó telefonnyomkodó 30 kilós partviafejű hülyegyerek, akik azt hiszik milyen okosak.
"én ilyen esetben a rendőrséghez fordulnék első körben"
Meg is tetted? Vagy miről beszélünk?
Az előző vitába nem szeretnék belefolyni, de sajnos a magyar közoktatás állapota egészen borzalmas, szerintem soha nem volt ilyen rossz, amióta én az eszemet tudom.
Ennek az egyik fő oka a tanárhiány. Egy tanár gyakorlatilag bármit megtehet, szó szerint bármit, mert nem merik kitenni, mert nincs helyette másik.
Egyébként meg szeretnek sírni a tanárok, hogy nekik mennyire rossz, de ennyire védett burokban sehol nem dolgoznak emberek, mint ők. Mi már petíciót írtunk az egyik tanár ellen az igazgatónőnek, akinek annyi volt a válasza, hogy nem tud mit csinálni, forduljunk a Klikkhez. Másik ismerősöm iskolaigazgató, és ő is azt mondta, hogy teljesen tisztában van vele, hogy van a tanári karban olyan ember, aki alkalmatlan arra, hogy gyerekek közelébe engedjék. De egyszerűen annyira meg kéne hurcolni őt emberileg, hogy ki lehessen tenni, hogy nincs hozzá szíve ilyet tenni, egy 60 éves emberrel, aki egész életében tanított. Szóval ez az emberi rész a dolognak.
A szakmai részét sem ellenőrzi már a kutya sem, még a tanfelügyelet is megszűnt, gyakorlatilag azt tanít, vagy nem tanít, akármelyik tanár, amit csak akar. Ez így van általános iskolától az egyetemig bezáróan.
Az nem segít, hogy a szülők most már szeretnének jobban belefolyni a dologba, tehetetlenek. Meg sokszor pont azok mennek be pampogni, akik buták, nem értenek hozzá, és sokszor nem is abba a tanárba kötnek bele, aki meg is érdemli. Így az elhivatott, hozzáértő tanárnak is csak elmegy a kedve az egésztől. Ezért sok a pályaelhagyó tanár (a fizetést már ne is említsük). A fiatalok meg még találnak munkát, az idősebbek, akik kiégtek, elegük van az egészből, ők maradnak.
Emellé társul még a határtalan gőg, amit sok tanár érez. Elvégzett egy főiskolát, akkor azt hiszi mindenki másnál okosabb, és mindenki más felett áll.
Többször keveredtem itt vitába állítólagos tanárral, aki aztán olyan stílusban leoltott, és elhordott mindennek, hogy csak remélni mertem, hogy ő valójában nem is tanár. Mert ha igen, nagyon sajnálom a gyerekeket, akik a gondjaira vannak bízva.
Az iskolába, amikor bemegyek szülői értekezletre, volt többször olyan osztályfőnökünk, hogy csak néztem, amikor szülőin előadta, hogy mi milyen rossz emberek vagyunk, mert milyen neveletlenek a gyerekeink, de majd ő megmondja a tutit. Ki lettünk ám osztva össznépileg úgy, hogy csak lestünk. Hiába az én lányomnak 5 a magatartása, azért én voltam a felelős a világ összes neveletlen gyerekéért. Nagyon fogok örülni, ha már nem kell ilyen helyekre járkálnom, alig várom, hogy a gyerekek kijárják az iskolát. Szerintem ők is.
"az igazgatónőnek, akinek annyi volt a válasza, hogy nem tud mit csinálni, forduljunk a Klikkhez"
Mert mit vartatok tőle, ha nem is ő a munkáltatója az illetőnek?
Előbb illene tájékozódni, aztán peticiokat írogatni.
"Egy tanár gyakorlatilag bármit megtehet, szó szerint bármit, mert nem merik kitenni, mert nincs helyette másik."
Ez egyszerűen hazugság, és nem fog egyetlen példa igazolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!