Mit szóltok ahhoz a jelenségről ,ami kor bekerül a tanár gyereke ugyan abba az iskolába ahol a tanár tanít?
"a tanárgyereknek minden meg lett engedve és mindent elnéztek neki."
Nekem pont az ellenkezője volt a tapasztalatom. A tanárgyereknek volt a legszarabb, mert a legapróbb szemtelenségek vagy hibák is vissza jutottak az anyához.
3-as
Érdekes.
Még ilyenről nem hallottam ,hogy pont az ellenkezője valósúlt volna meg ennek.
A gimimben több tanárnak a gyereke is odajár. Egyiknek sincs minden megengedve. A gólyabálon én és egy tanárgyerek (a legjobb haverom, együtt fogunk érettségizni) ittunk egy doboz sört ketten. Elkaptak bennünket és mindketten igazgatóit kaptunk. Megcsináltuk a magunk baromságát és megkaptuk érte a büntetést.
Gondolom ez iskolája válogatja. De korántsem van általánosan az amit írsz. Tanárgyerek között ugyanúgy van jófej és seggfej, mint a nem tanárgyerekek között.
Nekem általánosban volt tanárgyerek osztálytársam, konkrétan az osztályfőnökünk, aki angolt és matekot tanított nekünk.
A srác angolból jó volt, de a matek nagyon nehezen ment neki.
Nem volt kivételezés sem jó, sem rossz irányba.
Angolból 4-5 jegyeket gyűjtött, de matekból 2-eseket, sőt, egyik évben megbukott.
Tehát egyazon évben, a saját tanár anyja buktatta meg matekból.
Ez van. Azért egy-két elhíresült példától eltekintve (hiszen ha nincs kivételezés, akkor az emberek nem beszélnek róla, így ezeknek az eseteknek a híre nem terjed annyira), azért legtöbbször valójában nincs kivételezés, iskolában ugyanúgy elkülöníti a tanár a magánéleti személyét a tanáritól.
A legviccesebb (kívülről nézve legalábbis) az volt, mikor osztályfőnöki megrovást kapott, és a szülőnek be kellett jönni. Akkor sem odázták el sima aláírogatással, hanem az anyja otthon nem beszélt róla, és osztályfőnökként behívatta a gyerek apját, a saját férjét mint szülő, és az irodában beszélték csak át a dolgot, tanár-szülő minőségben, nem apa-anyaként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!