Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha képzett pszichológus...

Ha képzett pszichológus vagyok mester diplomával , tényleg csak 4 év az orvosi képzés?

Figyelt kérdés

Az új rendszerről sajnos nem vagyok informált, és erről konkrétumot sem találtam..

Illetve, ilyenkor jelentkezésnél érettségivel vagy diplomával kell jelentkezni?

nov. 30. 21:59
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
86%

#20 ebben mi volt a rosszindulat?

Linkeld már be légyszi. Közöltem egy tényt, és elismertem hogy oké neked volt igazad abban az egy dologban.

A kérdező nincs eltévedve, hanem itt trollkodik, amihez szerintem semmi értelme nincs asszisztálni, ha pedig mégis komoly lenne a kérdés, akkor sincs értelme belinkelgetni a szabályokat, mert ha érdekli akkor neki is 2 kattintásba kerül utánanézni, de nyilván aki erre nem képes, az olyan messze van az orvosira való bekerüléstől, mint Makó Jeruzsálemtől

dec. 1. 13:45
 22/27 anonim ***** válasza:
14%

A SE ÁOK 2024.évi felvételi tájékoztatóját itt találod:

[link]

Ajánlom figyelmedbe a felvi.hu oldalt, itt minden lényeges és hiteles információt megtalálsz a(z új, 2024-től érvényes) felvételi eljárásról, követelmenyekről.

A SE orvosin csak a fogorvosi és a gyógyszerész oklevél számít, és ha pl. summa cum laude a minősítés az 400 pontot ér (az 500 pontos rendszerben). A képzést ezekkel a diplomákkal sem lehet lerövidíteni, max egyes tantárgyakat el lehet ismertetni.

Az új felvételi rendszerben intézményi pont jogcímen 100p szerezhető. Az intézmények maguk döntik el, mire mennyi pontot adnak.

A SE az alábbi felsőfokú tanulmányok esetében ad intézményi pontot, ami max.50p érhet: egészségtudományi, biológia, fizika, kémia, informatika, biotechnológia, természettudományos területen vagy mérnöki végzettség esetén (az oklevél minősítésétől függően jár pont).

A másik 50 intézményi pont csak szóbelivel szerezhető meg.

Fentiek alapján én úgy látom intézményi pontra nem vagy jogosult, mert a pszich. szak a BTK-n szerezhető meg. Ha mégis, tévedtem.

Az orvosin a felvételi követelmény: emelt szintű érettségi biosz és kémia vagy fizika tantárgyakból.

A bejutási esélyekről: azért 80-85%os eredményt min. el kell érni az emeltekkel egyenként, de ennek eredményétől függően kell egy-két nyelvvizsga és persze egy jó szóbeli.

2024-ben 424 pont kellett nappalira a bejutáshoz. Költségtérítésesre 417p.

A költségtérítés képzés tandíja jelenleg 1.350.000,-Ft/ félév. (Nem tudom hány félévet használtál el eddigi tanulmányaiddal).

Orvosi mellett (főleg az első 3 évben) dolgozni igen nagy kihívás, de lehet pszichológus végzettséggel nem lehetetlen:)

Remélem, képbe tudtalak egy picit hozni:)

dec. 1. 23:25
 23/27 anonim ***** válasza:
87%
Mi a fenének magyarázol egy ostoba trollnak, 22-es? Ha elhiszed, hogy ez tényleg pszichológus (arról nem beszélve, hogy ő maga ismerte el, hogy nem az), akkor neked semmivel nincs több eszed nála!
dec. 1. 23:50
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
#23 jogos.
dec. 2. 05:50
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
"Képzett pszichológus vagyok" ebből is látszik hogy troll, ugyanis egy pszichológus csak képzett lehet, alap+ mester diplomával, alappal csak viselkedéselemző, nem pszichológus. Tényleg nem értem én sem miért kell bemenni az utcájába. Jót röhög azon hogy itt linkelgettek neki.
dec. 2. 06:08
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

@23-25

Elnézéseteket kérem, engem a jószándék vezérelt… :(

A kérdező tizen X éve érettségizett, azt gondoltam szimplán nincs képben, egy évtized alatt sokminden változott….

dec. 2. 16:47
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
#26 értem, csak ne engedd magadat palira venni. Ez egy kamukérdés
dec. 2. 16:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!