Ha képzett pszichológus vagyok mester diplomával , tényleg csak 4 év az orvosi képzés?
Az új rendszerről sajnos nem vagyok informált, és erről konkrétumot sem találtam..
Illetve, ilyenkor jelentkezésnél érettségivel vagy diplomával kell jelentkezni?
#20 ebben mi volt a rosszindulat?
Linkeld már be légyszi. Közöltem egy tényt, és elismertem hogy oké neked volt igazad abban az egy dologban.
A kérdező nincs eltévedve, hanem itt trollkodik, amihez szerintem semmi értelme nincs asszisztálni, ha pedig mégis komoly lenne a kérdés, akkor sincs értelme belinkelgetni a szabályokat, mert ha érdekli akkor neki is 2 kattintásba kerül utánanézni, de nyilván aki erre nem képes, az olyan messze van az orvosira való bekerüléstől, mint Makó Jeruzsálemtől
A SE ÁOK 2024.évi felvételi tájékoztatóját itt találod:
Ajánlom figyelmedbe a felvi.hu oldalt, itt minden lényeges és hiteles információt megtalálsz a(z új, 2024-től érvényes) felvételi eljárásról, követelmenyekről.
A SE orvosin csak a fogorvosi és a gyógyszerész oklevél számít, és ha pl. summa cum laude a minősítés az 400 pontot ér (az 500 pontos rendszerben). A képzést ezekkel a diplomákkal sem lehet lerövidíteni, max egyes tantárgyakat el lehet ismertetni.
Az új felvételi rendszerben intézményi pont jogcímen 100p szerezhető. Az intézmények maguk döntik el, mire mennyi pontot adnak.
A SE az alábbi felsőfokú tanulmányok esetében ad intézményi pontot, ami max.50p érhet: egészségtudományi, biológia, fizika, kémia, informatika, biotechnológia, természettudományos területen vagy mérnöki végzettség esetén (az oklevél minősítésétől függően jár pont).
A másik 50 intézményi pont csak szóbelivel szerezhető meg.
Fentiek alapján én úgy látom intézményi pontra nem vagy jogosult, mert a pszich. szak a BTK-n szerezhető meg. Ha mégis, tévedtem.
Az orvosin a felvételi követelmény: emelt szintű érettségi biosz és kémia vagy fizika tantárgyakból.
A bejutási esélyekről: azért 80-85%os eredményt min. el kell érni az emeltekkel egyenként, de ennek eredményétől függően kell egy-két nyelvvizsga és persze egy jó szóbeli.
2024-ben 424 pont kellett nappalira a bejutáshoz. Költségtérítésesre 417p.
A költségtérítés képzés tandíja jelenleg 1.350.000,-Ft/ félév. (Nem tudom hány félévet használtál el eddigi tanulmányaiddal).
Orvosi mellett (főleg az első 3 évben) dolgozni igen nagy kihívás, de lehet pszichológus végzettséggel nem lehetetlen:)
Remélem, képbe tudtalak egy picit hozni:)
@23-25
Elnézéseteket kérem, engem a jószándék vezérelt… :(
A kérdező tizen X éve érettségizett, azt gondoltam szimplán nincs képben, egy évtized alatt sokminden változott….
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!