Ha képzett pszichológus vagyok mester diplomával , tényleg csak 4 év az orvosi képzés?
Az új rendszerről sajnos nem vagyok informált, és erről konkrétumot sem találtam..
Illetve, ilyenkor jelentkezésnél érettségivel vagy diplomával kell jelentkezni?
Inkább neked kéne dolgozni a szövegértéseden, értelmi képességiden, olvasás tudásodon kérdező
Egy ilyen égbekiáltóan ostoba, már már nevetséges kérdésre nem tudom hogy milyen választ vársz
www.felvi.hu oldalon nézd meg az orvosi egyetemeket. Sehol nincs olyan, hogy lerövidülne a 6 éves orvosi képzés a pszichológia szakos diplomás miatt.
Így tetszik vagy sem ha orvos akarsz lenni (gondolom pszichiáter) akkor 6+ év egyetemi tanulás vár rád.
Életvezetési tanácsadó...
Aki ahhoz hülye, hogy a felvit meg pár ÁOK szabályzatot elolvasson.
Az orvosi egyetemekre nem lehet felvételt nyerni más diplomákkal, maximum beszámítják a diplomát: fogorvosi és gyógyszerész diplomákat fogadnak el jelenleg, mindkettō osztatlan képzés, ahova emelt biológia és kémia vagy fizika érettségi kell. Egyetemenként eltérō, hogy hány pont jár ezért.
Nem rövidül le a képzés semmiképpen, még a fent említett 2 diploma birtokában sem, hiába fogadnak el pár tárgyat.
Nem nézek le semmilyen szakot, de nem említeném a pszichológiát egy lapon az orvosival. Összehasonlíthatatlan a két képzés nehézsége, plusz a belépō követelmények is eltérnek.
Ha orvosira szeretnél felvételizni akkor újra kell érettségizned, az msc diplomádat pedig maximum plusz pontok formájában fogják honorálni.
#16 nem honorálják plusz pontként, max a nyelvvizsgákat, de ezekkel önmagában nem megy sokra
Nem gondolta komolyan az egészet, mert ha tényleg orvosira készülne akkor vette volna a fáradtságot és felmegy a felvi.hu, vagy az adott egyetem oldalára és elolvassa a feltételeket.
De igen, van olyan egyetem ahol pszichológia bsc illetve msc diploma ér plusz pontot, pl a SOTE. Bemásolom neked, olvasd el a felvi-n.
Felsőfokú tanulmányok, oklevelek (Max. 50 pont):
"Intézményi pont csak egészségtudományi, biológia, fizika, kémia, informatika, biotechnológia, természettudományos területen vagy pszichológia szakon szerzett oklevél vagy mérnöki végzettség esetén számítható!"
#18 oké, akkor igazad volt, és?
A többiben meg nekem volt igazam amit írtam
Ez önmagában nem oszt nem szoroz amit belinkeltél
#19 téged ki bántott? Mi a problémád? Lehet a kérdezōnek sokat fog érni az az 50 pont. A töménytelen rosszindulat, ami az írásodból fakad, na az aggasztó. A kedves kérdezō eléggé el van tévedve, én normálisan próbáltam a tényeket közölni vele. Te hülyeséget állítottál, kijavítottalak.
De, tudod mit, igazad volt, megveregetem a válladat, nehogy sérüljön az ego.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!