Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha képzett pszichológus...

Ha képzett pszichológus vagyok mester diplomával , tényleg csak 4 év az orvosi képzés?

Figyelt kérdés

Az új rendszerről sajnos nem vagyok informált, és erről konkrétumot sem találtam..

Illetve, ilyenkor jelentkezésnél érettségivel vagy diplomával kell jelentkezni?

nov. 30. 21:59
1 2 3
 11/27 anonim válasza:
100%
Nem tetszik neki a válasz, és egyből bedobja, hogy dolgozzunk magunkon. :D
nov. 30. 23:57
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Inkább neked kéne dolgozni a szövegértéseden, értelmi képességiden, olvasás tudásodon kérdező

Egy ilyen égbekiáltóan ostoba, már már nevetséges kérdésre nem tudom hogy milyen választ vársz

dec. 1. 00:10
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Segítő szakma mindkettő. Atyaúristen! Te se jártál még kórház közelében. De szerintem csak egy unatkozó troll vagy
dec. 1. 00:12
 14/27 anonim ***** válasza:
94%

www.felvi.hu oldalon nézd meg az orvosi egyetemeket. Sehol nincs olyan, hogy lerövidülne a 6 éves orvosi képzés a pszichológia szakos diplomás miatt.

Így tetszik vagy sem ha orvos akarsz lenni (gondolom pszichiáter) akkor 6+ év egyetemi tanulás vár rád.

dec. 1. 05:32
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Életvezetési tanácsadó...

Aki ahhoz hülye, hogy a felvit meg pár ÁOK szabályzatot elolvasson.

dec. 1. 06:37
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Az orvosi egyetemekre nem lehet felvételt nyerni más diplomákkal, maximum beszámítják a diplomát: fogorvosi és gyógyszerész diplomákat fogadnak el jelenleg, mindkettō osztatlan képzés, ahova emelt biológia és kémia vagy fizika érettségi kell. Egyetemenként eltérō, hogy hány pont jár ezért.

Nem rövidül le a képzés semmiképpen, még a fent említett 2 diploma birtokában sem, hiába fogadnak el pár tárgyat.

Nem nézek le semmilyen szakot, de nem említeném a pszichológiát egy lapon az orvosival. Összehasonlíthatatlan a két képzés nehézsége, plusz a belépō követelmények is eltérnek.

Ha orvosira szeretnél felvételizni akkor újra kell érettségizned, az msc diplomádat pedig maximum plusz pontok formájában fogják honorálni.

dec. 1. 13:22
 17/27 anonim ***** válasza:
80%

#16 nem honorálják plusz pontként, max a nyelvvizsgákat, de ezekkel önmagában nem megy sokra

Nem gondolta komolyan az egészet, mert ha tényleg orvosira készülne akkor vette volna a fáradtságot és felmegy a felvi.hu, vagy az adott egyetem oldalára és elolvassa a feltételeket.

dec. 1. 13:26
 18/27 anonim ***** válasza:
22%

De igen, van olyan egyetem ahol pszichológia bsc illetve msc diploma ér plusz pontot, pl a SOTE. Bemásolom neked, olvasd el a felvi-n.

Felsőfokú tanulmányok, oklevelek (Max. 50 pont):

"Intézményi pont csak egészségtudományi, biológia, fizika, kémia, informatika, biotechnológia, természettudományos területen vagy pszichológia szakon szerzett oklevél vagy mérnöki végzettség esetén számítható!"

dec. 1. 13:31
 19/27 anonim ***** válasza:
79%

#18 oké, akkor igazad volt, és?

A többiben meg nekem volt igazam amit írtam

Ez önmagában nem oszt nem szoroz amit belinkeltél

dec. 1. 13:33
 20/27 anonim ***** válasza:
21%

#19 téged ki bántott? Mi a problémád? Lehet a kérdezōnek sokat fog érni az az 50 pont. A töménytelen rosszindulat, ami az írásodból fakad, na az aggasztó. A kedves kérdezō eléggé el van tévedve, én normálisan próbáltam a tényeket közölni vele. Te hülyeséget állítottál, kijavítottalak.

De, tudod mit, igazad volt, megveregetem a válladat, nehogy sérüljön az ego.

dec. 1. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!