Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha a biosz OKTV-m nem sikerült...

Ha a biosz OKTV-m nem sikerült túl jól attól az emeltem még sikerülhet olyan 90%-ra?

Figyelt kérdés
90/34 pontom lett II. Kategóriában. Tudom elég gyenge. Picit pánikolok mert azért sokat készültem rá, bár betegen írtam.

nov. 28. 16:30
 1/5 anonim ***** válasza:
84%

Gondolom most megnyugtatást várnál, de én nem fogok neked hazudni. Ha 12-es vagy és tényleg sokat készültél rá, akkor II-es kategóriában ez iszonyatosan gyenge teljesítmény az első fordulón és a helyedben nagyon erősen elgondolkoznék azon, hogy érdemes-e továbbra is erőltetni ezt a biológiás vonalat. Az igaz, hogy az OKTV egy fokkal nehezebb mint az emelt érettségi, de még ha teljes mértékben a tudásod alapján sikerült is elérned ezt a 37%-ot (nem tippeltél be egyetlen olyan kérdést sem, aminél teljesen vakon voltál), akkor is érettségin ez a tudás maximum 50-55% körüli teljesítménynek felelne meg. Azért valljuk be, ez elég messze van az általad áhított 90%-tól, az idő viszont nagyon szorít és gondolom más tárgyakra is tanulnod kell. Sajnálom, de a leírtak alapján szerintem esetedben 75-80% körüli eredmény reális, ha májusban érettségizel és mostantól nagyon intenzíven rákapcsolsz a biosz tanulásra.

Persze az OKTV eredmény közvetlenül nem befolyásolja az érettségit, a javító tanárok nem is fogják tudni, hogy te indultál OKTV-n, így elméletileg 0 pontos OKTV után is lehet 100%-os érettségit írni, de szerintem ezt te is tudod és nem így értetted a kérdést.

Feltételezem valamilyen orvosi a cél, ha ilyen magas százalékra lenne szükséged. Amennyiben igazam van, akkor jobb, ha már most hozzászoksz, hogy senkit se fognak érdekelni az ilyen "betegen írtam" kifogások. Tanulmányaid/munkád során rengetegszer lesz még hasonló alkalom, amikor ilyen-olyan okok miatt nem vagy 100%-ig a topon, de akkor is teljesíteni kell, különben komoly következmények lesznek.

nov. 29. 10:12
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Hát nem tudom, azért azt kétlem, hogy ennyire korrelálna az érettségi eredménye az OKTV-vel mert akkor tőlünk a legtöbben nem írnának túl jót. A legjobb is asszem 51 pontos lett és elmondása szerint a felét csak betippelte.
nov. 29. 14:10
 3/5 A kérdező kommentje:
A sokat készüléssel meg lehet picit elszóltam magam, igazából arról volt szó, hogy amikor időm engedte akkor olvasgattam a könyvet.
nov. 29. 14:50
 4/5 SZTANN ***** válasza:
32%

Az OKTV egy erős vizsga, akinek az jól sikerül, annak komoly az esélye az emelt szintű érettségire is. Ha viszont nem sikerül fényesen, az még semmi biztosat nem jelent az érettségire.

Az emelt érettségi és az OKTV egymással sem nem összehasonlítható, sem nem helyettesíthető. (Pl az OKTV lehet teljesen tananyagon kívüli speciális téma, senki sem kérheti számon, hogy "ezt nem is tanultuk"...)

"Készülni" az OKTV-re gyakorlatilag lehetetlen, ugyanis a folyamatos, minden iránt érdeklődő, mindennek utána olvasó elkötelezettséget feltételezi, de sokat bíz a véletlenre és a szerencsére.

Az emelt érettségire sem csak pár hét kemény munka, hanem éveken át tartó, komoly és a tantárgyra koncentráló érdeklődés, elkötelezettség kell (a tankönyvi apóbetűs, plusz minden egyéb elérhető ismeret) - akkor van esély a biztos sikerre.

Ha valaki ennél kevesebb időt és energiát fektet bele, még lehet mázlista, írhat jó dolgozatot - de biztosra menni lehetetlen. Ráadásul ha ez egyetemi továbbtanuláshoz kell, akkor még sokkal fontosabb az igazi, alapos tudás (nem pontszám, tippelés meg szerencse).

nov. 29. 15:07
 5/5 A kérdező kommentje:
Utolsó: Hát ezaz! Mi biosz fakton korrábi érettségi feladatokból vagy a tanárunk feladatgyüjteményeiből írunk TZ-ket és azok mindig jól sikerülnek. 70-90 között.
nov. 29. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!