Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Orosz OKTV vagy emelt érettség...

Orosz OKTV vagy emelt érettségi - de így hogyan?

Figyelt kérdés

10.-es vagyok, jövőre kéne faktot választani és 2 emelt van tervben. Plusz, ugye az OKTV. Oroszból van egy C1-es nyelvvizsgám, az iskolámban egyáltalán nincs lehetőség a tanulására. Vannak közelebbi rokonjaim, akik oroszok és az emelt orosz jó lenne, mert ez nekem könnyű + a kinézett egyetemi szakokhoz is elfogadják. De amint mondtam, nincs a sulimban. Ilyenkor mit tehetek? Osztályozózzak le másik iskolában? Vagy hogyan? Késő már vendégtanulónak menni? Bocsi, csak a mai nap beszélgettem ofőmmel és ő is olyan válaszokat adott, hogy zavarosabb lett a dolog számomra.. A fejtisztítás rámférne, hátha valaki jobban tudja, mint én s az osztályfőnököm. (Kb. “két hülye beszélget” szintű társalgás volt ez.)

16/L

ma 18:18
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Másik iskolában tudsz osztályozó vizsgát tenni & utána érettségizni. Viszont ha jól tudom a C1-es nyelvvizsga több pontot ér, mint az emelt érettségi (?)
ma 18:26
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Akkor idén megcsinálhatom a 9.-től kezdve a 4 évre vonatkozó osztályozó vizsgát, majd az érettségit? Ugye, az nem ütközik semmilyen szabályba, hogy ez lenne a 3. nyelvem a bizonyítványban?

(Egyébként, igen, ha jól emlékszem a tájékoztatókra, amiket néztem a nyelvvizsga több pont, viszont minden lehetséges pontot szeretnék begyűjteni, biztos, ami biztos alapon. :))

ma 18:37
 3/4 anonim ***** válasza:

Milyen szakra jelentkeznél egyetemre? Ott ha a választott tárgyaknál elfogadja az idegennyelvet (2. vagy 3.), akkor bele tudod számolni.

Hívjatok fel olyan gimnáziumokat ahol tanítanak oroszt (ha pesti vagy tudok ajánlani) & akkor ők majd tudnak ebben segíteni :)

ma 18:50
 4/4 anonim ***** válasza:

Leteheted visszamenőleg ill. előre az osztályozóvizsgát egy másik iskolában. Célszerű, hogy azt te keresd meg magadnak, mert az iskoládnak nem biztos, hogy lesz kedve neked oroszos iskolát keresni. Az OKTV-hez is kell legalább 1 évnyi osztályozóvizsga.

A nyelvvizsga nem több pont, mint az emelt, bár ezt az intézmények maguk határozzák meg, de eddig nem így volt.

ma 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!