Érettségi esetében van lehetőség javításra, ha nem megbukik az ember, csak nem sikerül úgy, ahogy szerette volna?
És ha jelentkezem ebben az évben, de nem tudok úgy felkészülni, ahogy szerettem volna, ezért nem megyek, azt úgy veszik hogy már egyszer megírtam?
(Nem ez a cél, nyilván készülök, de megnyugtat a tudat, hogy nem ezen múlik minden)
De a kérdező azt mondta, hogy nem megbukik, hanem nem éri el azt az eredményt amit szeretne. Van aki nem a 25%-ra pályázik, vagyis nem csak éppen átcsusszani akar a vizsgán. A továbbtanulásnál nagyon is számíthat az érettségi eredmény.
Az érettségi bizonyítvány megszerzése után biztos fizetős, de hogy ha valamiből megbuksz és csak törzslapot kapsz, az számomra is kérdés, nincs tapasztalatom. Mindenesetre ha átmész a vizsgán és a kezedbe nyomták a bizonyítványt, onnantól fizetned kell, a középszintű vizsga 45 ezer, az emelt szintű 67 ezer forint volt 2024-ben tárgyanként.
Érettségizni nem kötelező, ha nem mész el érvénytelen vizsgának számít, egyenlő azzal mintha megbuktál volna. De csak azok a tárgyak érvénytelenek, amikre nem mentél el, vagyis ha mondjuk nem jelensz meg a matek írásbelin, de az összes többin igen és szóbelin is mindenből átmész, akkor kapsz egy törzslapot, amin nem lesz rajta a matek, mintha nem is jelentkeztél volna a vizsgára. De mint fentebb írtam, hogy ennek pénzügyi szempontból mi lesz a következménye azt nem tudom, ebben szerintem vagy az oktatási hivatal, vagy a helyi kormányhivatal tud tájékoztatni téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!