Milyen lehetőségek vannak az emelt szintű német érettségire való felkészülésre? Akik németből emelteztek, tapasztalatból mit tudtok tanácsolni?
Figyelt kérdés
Úgy döntöttem, újraérettségizek németből, miután többet ér az emelt szint a B2 komplex nyelvvizsgához képest néhány egyetemi képzés jelentkezésénél az új felvételi rendszer alapján. Mivel a középfokú nyelvvizsgám már megvan (2022-ben szereztem, azóta nem használom napi szinten a nyelvet, ezért is szeretnék most visszarázódni erős B2-re külső segítséggel). Úgy érzem, az emelt német nem jelentene túl nagy kihívást, minimum 80% feletti eredményt szeretnék elérni. Mindenképp jelenléti foglalkozásokon vennék részt, de hogyha van olyan online kurzus, ami nektek bevált, szívesen fogadom és utánanézek. Jelenleg marketingkommunikáció FOSZK-on vagyok, és ennek a befejezése után az ELTE magyar-német párosítású tanári szakja lenne a cél.márc. 7. 21:07
1/4 anonim válasza:
Én mesterséges intelligenciával tanultam angolul és németül, valamint orvosi konferenciákra jártam hallgatóként és előadóként is, illetve német anyenyelvű hallgatóknak tartottam zoomon egyetemi előadást a COVID alatt így gyorsan meg lett a C2-es nyelvvizsgám.
2/4 anonim válasza:
2022 nem volt olyan régen, még ha azóta nem is használtad a nyelvet. Erről a szintről fel lehet készülni önállóan is. A helyedben szisztematikusan végigvenném az előző évek feladatsorait, mellette olvasnék és videókat néznék németül. Van valaki a környezetedben, akivel tudod gyakorolni a beszédet?
3/4 anonim válasza:
Olvasd el figyelmesen, amit a 2. írt, aztán felejtsd el a gyk-t, és keress valami ehhez hasonló, de német nyelvű oldalt, ott fórumozgass, meg minél több mindent csinálj németül az előző évi feladatlapok mellett.
4/4 anonim válasza:
Nem előző évi, hanem korábbi évekből származó, na. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!