Jogász szakon az 5 év közül melyik a legnehezebb? Az eleje után enyhül, vagy a vége felé nehezebb az anyag?
Elsősorban azok véleménye érdekelne akik már elvégezték, vagy 4-5-öd évesek tapasztalata. Én idén kezdtem, de nagyon nehéznek érzem, nem tudom mire számítsak.
Csak az eleje ilyen nehéz, vagy harmadévtől enyhül, mint pl az orvosi?
Ha csak vizsgaidőszakban tanulsz, mindig kemény lesz. Pázmányon úgy vettem észre, hogy az első két évben hullottak ki azok, akiknek ilyen-olyan okokból nem működött a dolog, köztük azok is, akiknek meggyűlt a bajuk az anyaggal. Harmadévtől kezdve már elég stabilnak tűnt a mezőny, de a végén a záróvizsgáknál nagy különbségek voltak az elvégzés idejében, csak keveseknek sikerült elsőre, és ott simán vannak 2-3 éves csúszások.
Tartalmilag annyi különbség van, hogy első évben mai jog alig van, inkább elmélet, történelem, az alapvető tudnivalók, később jönnek be a mai hatályos magyar és eu jogi tárgyak, és a vége felé már nagyjából csak az van. Nehézségben kb ugyanolyanok, nyilván azzal, hogyha valami átcsúszik kövi félévre, akkor az izzasztóbb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!