ELTE jogász szak mennyire nehéz, vagy magolós? Úgy értve, ha nem a vizsgaidőszakra van hagyva minden anyag, hanem fokozatos tanulás mellett mennyi szabadidő marad mellette? Munka, okj mennyire vihető párhuzamosan?
ELTE-t nem tudom csak PPKE-t, és nem derült ki az sem, hogy nappalis vagy levelezős.
Szabadidő úgy csökken, ahogy végefelé tartasz a képzésnek. Az elején az megriaszt hogy sok a vizsgaanyag (ha első egyetemed), utána belejön az ember, de az csak a beetető.. 😃 első 2-2.5 èv szerintem relatív "könnyű", ahhoz mérve ami utána jön.
A záróvizsgák rengeteg lemondást követelnek, ott nincs olyan, hogy szabadidő.
nappali érdekel inkább, szerintem ezt a szakot még nehezebb levelezőn végezni
könnyebb valamennyivel, ha napi szinten bent vagy órákon, nem? vagy te milyen munkarenden vagy?
Egy ismerősöm tanult jogot az ELTE-n, pár éve végzett.
Szabadideje volt, a diplomája pedig elég sokat ér, mivel az ország legjobb egyeteme színvonal terén.
Most végeztem idén, így frissek az élmények.
Szerintem nehéz szak, de főleg az unfair oktatók/tanszékek miatt. A tananyag persze több, mint egy "átlag" képzésen, cserébe a szorgalmi időszakok lazábbak voltak nálunk. Meg lehet csinálni, de valószínű, hogy a végére el fog menni a kedved az egésztől sajnos, ennek az oka pedig az, hogy harmad- és negyedévre brutális tárgyak jönnek, sokszor szigorlati formában, amik lemondásokkal járnak az ember életében.
Én az ötödév első szemeszterében dolgoztam az egyetem mellett, szerintem az első-, illetve másodévben ez szintén kivitelezhető, csak éppen nem könnyű olyan munkahelyet találni, ahol jogi munkát végzel, tekintve hogy tárgyi tudásod még nem nagyon van.
Ha gondolod írj nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!