Be kell járnom faktra ha van középszintű érettségim?
"így lett 12.-ben 10 órával kevesebbem, mint 11.-ben ... 12.-ben pedig így nem volt egyetlen nyelvórám se"
És most őszintén, de tényleg őszintén: mire használtad azt a heti tíz órát? És nem lett volna értelmesebb nem abbahagyni a nyelvtanulást, mint hagyni, hogy elkezdj visszafejlődni mindkettőből?
Egyébként az angolóra egy szó.
És mi van akkor, ha a faktos tanárnak úgy van meg a teljes állása, ha a faktot is megtartja, de mindenki leadja, mert már leérettségizett?...
"így lett 12.-ben 10 órával kevesebbem, mint 11.-ben"
Ebből is látszik, hogy mennyire vannak túlterhelve szegény középiskolások... :DDD
#3 Képzeld, nem hagytam abba. Mindkét nyelvből magasabb szinten voltam, mint ahol az iskolában tartottunk, nem volt értelme órán ülnöm. Helyette felsőfokú nyelvvizsgára készültem (amire az iskola nem vállalt felkészítést, így magamtól tanultam), illetve egy másik emelt érettségire is mindig tudtam akkor tanulni. A 10 órából minimum 8-at a könyvtárban ülve töltöttem. A középiskolás éveim talán legjobb döntése volt ez. A nyelvtudásom pedig köszöni szépen, jól van! Az angolt napi szinten használom, a németem pedig nem amiatt az egy év miatt fejlődött vissza, hanem az azóta eltelt 8-9 év miatt.
"És mi van akkor, ha a faktos tanárnak úgy van meg a teljes állása, ha a faktot is megtartja, de mindenki leadja, mert már leérettségizett?..."
Először is: ez nem a diákok felelőssége. Másodszor: a faktos tanár tartotta a sima órát is, és mindenki előrehozott érettségit írt a csoportunkban, részben az ő javaslatára.
"Ebből is látszik, hogy mennyire vannak túlterhelve szegény középiskolások... :DDD"
#5 Semmit nem tudsz rólam vagy a középiskolás éveimről, fogalmad sincs, mennyire voltam vagy nem voltam túlterhelve. 11.-ben viszont három faktra jártam az előrehozott és emelt érettségik érdekében, szóval nem a rengeteg szabadidőm miatt volt ennyivel könnyebb a 12. évem, hanem a szorgalmam miatt. A felszabaduló időt pedig szintén tanulásra fordítottam, aminek meg is lett az eredménye. :) Nem tudom, hogyan sikerült a kommentem alapján egy általános következtetést levonnod arról, hogy mennyire túlterheltek a diákok, de egészségedre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!