Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemen az utolsó 2 félév...

Egyetemen az utolsó 2 félév kreditjét nézik?

Figyelt kérdés

Idén érettségizek és elkezdtem ismerkedni az egyetemi rendszerrel. Elsősorban a BME érdekelne, ide szeretnék jelentkezni első helyen. Azt már tudom, hogy minden tantárgyból, amiből legalább a kettes megvan, krediteket kapok. Jól értelmezem, hogy 2 félév alatt kell meglegyen a 36 kredit, hogy ne rakjanak át önköltségesre? Illetve láttam az oldalukon, hogy a GTK-n 2.25 átlagomnak kell lennie legalább, hogy ne soroljanak át. Ebbe az is beleszámít, ha valamiből esetleg megbuknék? Tehát, ha valamiből egyest szerzek, három masik tantárgyból pedig négyest, úgy 3.25 lesz az átlagom?

Köszi ha segítesz, még kicsit új nekem ez a rendszer

nov. 13. 09:29
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!