Idén vettek fel egyetemre és bizonyos okok miatt sajnos úgy néz ki, hogy az első félévre passziváltatnom kell magam. Na most ugye alapesetben, lenne egy "osztályom", akikkel minden órán együtt vagyunk (hisz első évben még csak a kötelező tárgyaink vannak, ami az egész szaknak ugyanaz). De ha passziváltatom magam, akkor ők addig egy félévnyit haladnak az anyagban, szóval gondolom nem hozzájuk csatlakoznék be a második félévtől. Akkor most így technikailag "lebukok" azokhoz, akik februárban keresztfélévesen kezdik? És nekem az lesz majd az első félévem, tehát amiket tárgyakat fel tudnék venni, ha most aktív lennék, ugyanazokat fogom tanulni februártól? Es az egyetem fog küldeni majd valamilyen tájékoztatást erről? Mert a most kezdőknek ha jól tudom, jövő héten lesz egy tájékoztató nap, ahol elmondanak mindent a szakról, de ilyen gondolom azoknak is lesz, akik keresztfélévesen kezdik. A neten erről nem találtam sokat, csak annyit, hogy nem lrsz addig diakom, ösztöndíjam stb, de erre vonatkozó információt nem
Második félévtől kb esélyed nincs folytatni, hiszen azokat a tárgyakat, amiket ők most felvesznek, szinte biztosan nem hirdetik a következő félévben. Keresztféléven alapképzés nem nagyon szokott indulni. HA most passziválsz, számíts arra, hogy egy évet kell kihagynod...
Lehet, hogy fel tudnál venni köv félévben pár tárgyat, aminek nincs előfeltétele, de az kb minimális lesz.
aug. 24. 08:45
2/21 anonim válasza:
Egyébként ha belépsz a neptunba, a tárgyfelvételnél ki tudod választani az előző félévet, és meg tudod nézni, mit hirdettek a tavaszi félévben abból, amit neked most kellene felvenni.
aug. 24. 08:46
3/21 A kérdező kommentje:
#1 Akkor, ha két félévre passziváltatom magam, az olyan, mintha a jövőre érettségizőkkel kezdenék?
aug. 24. 08:51
4/21 anonim válasza:
igen, de ez azért a legtöbb egyetemen amúgy se úgy működik, mint az osztály... egyik órán ezekkel vagy, a másikon meg másokkal. Van, ahol beosztanak csoportba, van, ahol te választhatsz csoportot.
aug. 24. 08:55
5/21 anonim válasza:
#3 azokkal, akik jövőre kezdik a képzést. Teljesen függetlenül attól, hogy melyikük mikor érettségizett.
aug. 24. 08:55
6/21 anonim válasza:
Ez egyetemfüggő is.
Ahova én jártam, több második féléves tárgynak nem volt előfeltétele első féléves tárgy, így azt fel lehetett venni. Azaz a veled egyszerre kezdőkkel. Utána az első félévest azokkal, akik akkor kezdtek. (Sőt, ha nincs felsőbb éves tárgynak előfeltétele azt is fel lehet venni.)
Pl. nekem volt olyan kurzus, amire azokkal jártam, akik velem kezdtek, olyan, akikkel 1 évvel korábban és olyan is, akikkek 1 évvel később.
Itt ne nagyon szigorúan képzeld el a haladást, mint gimiben.
aug. 24. 09:26
7/21 anonim válasza:
De nem minden egyetemen lehet passziváltatni az első félévet.
aug. 24. 10:04
8/21 anonim válasza:
#7 vegre valaki leirta 😁
Melyik egyetem melyik szak, kerdezo?
aug. 24. 10:13
9/21 anonim válasza:
Ez inkább TTK-n, infón gáz, más szakokon nincs olyan durva egymásra épülés, hogy ne mehetnél vissza második félévre.
aug. 24. 10:58
10/21 anonim válasza:
Három totál más területről levő diplomám van, 9, mindegyikben rendesen egymásra épültek. Gyp, szociológia és jog.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!