Idén vettek fel egyetemre és bizonyos okok miatt sajnos úgy néz ki, hogy az első félévre passziváltatnom kell magam. Na most ugye alapesetben, lenne egy "osztályom", akikkel minden órán együtt vagyunk (hisz első évben még csak a kötelező tárgyaink vannak, ami az egész szaknak ugyanaz). De ha passziváltatom magam, akkor ők addig egy félévnyit haladnak az anyagban, szóval gondolom nem hozzájuk csatlakoznék be a második félévtől. Akkor most így technikailag "lebukok" azokhoz, akik februárban keresztfélévesen kezdik? És nekem az lesz majd az első félévem, tehát amiket tárgyakat fel tudnék venni, ha most aktív lennék, ugyanazokat fogom tanulni februártól? Es az egyetem fog küldeni majd valamilyen tájékoztatást erről? Mert a most kezdőknek ha jól tudom, jövő héten lesz egy tájékoztató nap, ahol elmondanak mindent a szakról, de ilyen gondolom azoknak is lesz, akik keresztfélévesen kezdik. A neten erről nem találtam sokat, csak annyit, hogy nem lrsz addig diakom, ösztöndíjam stb, de erre vonatkozó információt nem
Most olvastam az oldalukon, hogy első félévben október 15. a passzíváltatásra a határidő. De akkor ez most azt jelenti, hogy aki passzíváltatni szeretné magát, de valami miatt csak októberben állítja át a státuszát passzívra, akkor szeptemberben ugyanúgy fel kell vennie a tárgyakat és ugyanúgy be kell járnia órákra?
aug. 24. 12:22
14/21 anonim válasza:
Minek jelentkeztél egyáltalán, ha ennyire nem akarod elkezdeni?
aug. 24. 12:42
15/21 A kérdező kommentje:
Mármint úgy értve, hogy nekem még bizonytalan, hogy el tudom-e kezdeni a félévet, és ha október 15-ig kell leadni, akkor gondolom szeptemberben ugyanúgy be kell járnom órákra, hogy ha mégis aktívon maradnék, akkor ne legyek lemaradva a többiekhez képest ugye?
aug. 24. 12:43
16/21 A kérdező kommentje:
#14 én szeretném elkezdeni, csak közbejött valami, ami miatt nagy eséllyel legalább fél évvel csúszni fogok ha nem oldódik meg évkezdésig
aug. 24. 12:44
17/21 anonim válasza:
Ez mar nem a kozepiskola, hogy van osztalyod es haladnod kell a felevvel.
Ugy oldod meg ahogy tudod. Ha nem tudod megoldani, es nem teljesited a kovetelmenyeket, akkor bukod a felevet, es majd next time.
Volt olyan szaktarsam, akit egesz szeptemberben nem lattal, igy kimaxolta az osszes hianyzasat a gyakorlatokon, de utana jott vegig, es abszolvalta a felevet.
aug. 24. 14:16
18/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm 17-es! Azt jól tudom, hogy előadásra ajánlott, de nem kötelező bejárni, gyakorlatra viszont kötelező? Tehát ha mégis nekivágnék az aktív félévnek, de az elméleti órákra nem mindig tudnék bejárni, attól meg ugyanúgy tudok jelentkezni vizsgára és akár teljesíteni is azt? Felsőbbévesektől hallottam, hogy szerintük az összes elméleti órára felesleges bejárni, ezért kérdezem, hogy ez tényleg így működik-e
aug. 24. 14:20
19/21 anonim válasza:
Ez nagyjabol igy van. Lehetnek kivetelek azert pl. nekem voltak olyan gyakok, amikre nem volt kotelezo jarni.
Az elso heten ezert erdemes bemenni, vagy utanakerdezni megbizhato szaktarstol.
Szerintem ez igy nem igaz, hogy felesleges eloadasra jarni. (Ilyeneknek ne dolj be) En azokat skippelem mindig, ahol a tanar csak felolvassa a diakat es semmi magyarazatot nem mond melle. Mert ezt otthon en is meg tudom csinalni. De a nagyresze nem ilyen.
A diakat felpakolgatjak, nagyjabol lehet tudni hol tart a gyak is, szoval barhonnan lehet tanulni.
aug. 24. 14:41
20/21 anonim válasza:
Nézz után melyik egyetem, mert nem mind engedélyezi. Corvinus pl nem, SZTE pl igen. Diákigazolványod nem lesz, szóval kedvezményes ország-és vármegyebérletet sem tudsz venni, ha esetleg az a terv, hogy átjársz melózni másik városba/kerületbe. Teljes árú bérlet kell. De diákmelót vállalhatsz. Kérvényt kell írni, de ha annyit írsz, hogy "családi ok miatt" azt általában el szokták fogadni, nem kérnek különösebb magyarázkodást. De ja, keresztféléven nem tudsz kezdeni. Max 2 félév lehet passzív, 3.-nál kirúgnak vagy aktívvá kell tenni magad. De 2 aktív félév után lehet megint max 2 passzív. Viszont max az eredeti képzési időd fele lehet passzív.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!