Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemen a passzív félév...

Egyetemen a passzív félév mivel jár?

Figyelt kérdés
Idén vettek fel egyetemre és bizonyos okok miatt sajnos úgy néz ki, hogy az első félévre passziváltatnom kell magam. Na most ugye alapesetben, lenne egy "osztályom", akikkel minden órán együtt vagyunk (hisz első évben még csak a kötelező tárgyaink vannak, ami az egész szaknak ugyanaz). De ha passziváltatom magam, akkor ők addig egy félévnyit haladnak az anyagban, szóval gondolom nem hozzájuk csatlakoznék be a második félévtől. Akkor most így technikailag "lebukok" azokhoz, akik februárban keresztfélévesen kezdik? És nekem az lesz majd az első félévem, tehát amiket tárgyakat fel tudnék venni, ha most aktív lennék, ugyanazokat fogom tanulni februártól? Es az egyetem fog küldeni majd valamilyen tájékoztatást erről? Mert a most kezdőknek ha jól tudom, jövő héten lesz egy tájékoztató nap, ahol elmondanak mindent a szakról, de ilyen gondolom azoknak is lesz, akik keresztfélévesen kezdik. A neten erről nem találtam sokat, csak annyit, hogy nem lrsz addig diakom, ösztöndíjam stb, de erre vonatkozó információt nem
aug. 24. 08:38
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%
Most látom, hogy BME-GTK. Lehet lesz pár tárgy, amit fel tudsz venni (a szórótárgyak, amit sokan újrafelvesznek), illetve a szabválok, de mintatanterv szerint nem tudsz haladni, mert nem lesz meghirdetve minden tárgy.
aug. 25. 13:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!