Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha most ősszel befejezek egy...

Ha most ősszel befejezek egy érettségi vizsgát, azt letehetem-e májusban is?

Figyelt kérdés
Előrehozottan csináltam egy emelt szintű angol érettségit, viszont az eredmény számomra csalódás volt, jobbat akartam magamtól és jobbat is csinálhattam volna. Viszont így is jó eredményt értem el, mindenki mondta, hogy fejezzem be a vizsgát. Májusban viszont mindenképpen újra szeretnék menni, még ha pénzbe is kerülne. Ez lehetséges? Valaki azt mondja, így már nem tehetek le érettségi vizsgát angolból, de én úgy tudom, hogy lehet.

nov. 10. 09:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
58%
Nem, csak majd ősszel, kemény tízezrekért... Ezért hülyeség előrehozottra menni. Egy teljes évet kidobtál az ablakon, amikor egy csomó mindent megtanulhattál volna még... Ráadásul úgy mentél el érettségizni, hogy még annyira se vagy érett, hogy utánanézz a vizsgaszabályzatnak, mielőtt jelentkezel valami vizsgára...
nov. 10. 09:09
 2/14 anonim ***** válasza:
88%
Nem tehetsz ismétlőt, csak mikor kezedben van az érettségi bizonyítvány. Hány pont lett az írásbeli?
nov. 10. 10:20
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Az a valaki (és az első két válaszoló, akiket lepontoztál) mondja jól. Ezt most már cseszheted. A tanulmányi pontokhoz örökre ezt az eredményt fogják beszámítani (hacsak nem csináltál korábban előrehozott közepet is, ahol magasabb százalékot értél el). Legközelebb majd jobban utánajársz a szabályoknak és hivatalos forrásból tájékozódsz mielőtt ilyen fontos döntést meghozol.

"Ha a középiskolás diák előrehozott vizsgaként először egy emelt szintű vizsgaeredményt szerez, akkor az érettségi bizonyítvány megszerzéséig ugyanabból a vizsgatárgyból középszintű vizsgára már nem jelentkezhet. Felhívjuk a figyelmet továbbá arra, hogy amennyiben a tanuló az érettségi bizonyítvány megszerzése előtt sikeres (legalább elégséges) emelt szintű vizsgát tett valamely vizsgatárgyból, úgy nincs arra lehetősége, hogy a sikeres vizsgát az érettségi bizonyítvány megszerzése előtt megismételje. Ismétlő érettségi vizsgát az érettségi bizonyítvány megszerzése után tehet majd." (Forrás: oktatas.hu)

nov. 10. 10:57
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Sikeres érettségi vizsga után csak ismétlő érettségit lehet tenni, arra viszont csak az érettségi bizonyítvány kiállítása után van lehetőség.

Nem egyértelmű, hogy most hányadikas vagy (11. vagy 12.), de angolból így nem fogsz tudni újra érettségizni egy hamar. Ha tavasszal (vagy az azt követő tavasszal) mindenből megcsinálod az érettségit és bizonyítványt kapsz, akkor utána ősszel tudsz először ismét menni angolból. Ráadásul nem is olcsó, egy emelt érettségi most 67 ezerbe kerül, és valószínűleg jövőre még drágább lesz, ugyanis a minimálbér alapján számolják. Ha nem lett rossz az eredményed és nem ezen múlik pl. a felvételid, akkor én nem írnám újra a helyedben.

nov. 10. 11:02
 5/14 anonim ***** válasza:
45%
A lepontozás nem feltétlenül a tartalomnak szól, hanem a stílusnak. A kérdező választ kért egy ténykérdésre, amiben bizonytalan volt, nem kioktatást. Kioktatásra és ítélkezésre, véleménynyilvánításra senkit nem hatalmazott fel, arra maximum a szüleinek van joguk. Nem az az oldal funkciója.
nov. 10. 11:06
 6/14 anonim ***** válasza:
63%

"A tanulmányi pontokhoz örökre ezt az eredményt fogják beszámítani"

Itt az "örökre" szó azért kicsit túl erős. ;-)

nov. 10. 11:21
 7/14 anonim ***** válasza:
46%

"Kioktatásra és ítélkezésre, véleménynyilvánításra senkit nem hatalmazott fel, arra maximum a szüleinek van joguk."

Ebben nagyon tévedsz. Szólásszabadság van, tehát mindenkinek joga van hozzá akár itt, akár máshol, hogy kioktassa, ítélkezzen, vagy véleményt nyilvánítson. Ha nem akarja ennek kitenni magát, akkor elvonul egy barlangba és ott éli le az életét, de legalábbis nem ír ki kérdést a gyk-ra.

nov. 10. 11:24
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

"Itt az "örökre" szó azért kicsit túl erős. ;-)"

Úgy látom te sem vagy tisztában a felvételi szabályokkal. Tanulmányi pontokon nem lehet javítani középiskola után (és ugye azt már megbeszéltük, hogy középiskola alatt sikeres érettségit nem lehet újraírni, illetve emelt után közepet sem tehet ugyanabból a tárgyból, ergo ezt az angol emeltet max úgy tudja korrigálni, ha másik nyelvből tud magasabb százalékot produkálni még a bizonyítvány megszerzése előtt). Bizony örökre azokat az eredményeket fogják figyelembe venni, amit a bizonyítvány megszerzéséig tesz le, ugyanis a tanulmányi pontoknál az érettségi átlagot, az érettségi bizonyítványban szereplő eredményekből számolják. Hiába tesz később ismétlő érettségit, ami jobban sikerül, arról már csak egy tanúsítványt fog kapni, így csak az érettségi pontokhoz lehet beszámíttatni, a tanulmányihoz nem.

"A tanulmányi pontok a középiskolai teljesítményt tükrözik, ezért az érettségi bizonyítvány megszerzését követően szerzett érettségi tanúsítványokban szereplő eredmények itt nem vehetők figyelembe." (Forrás: felvi.hu)

nov. 10. 12:34
 9/14 anonim ***** válasza:
34%
A szólásszabadság politikai fogalom, ez ide nulla mértékben releváns. Az intelligens emberi együttélés szabályait nem hangzatos politikai fogalmakban mérjük. Senki nem adhat a másikról kéretlen véleményt. Nem törvényt sért vele, hanem a társadalmi normákat. Egyszerűen bunkó.
nov. 10. 12:39
 10/14 A kérdező kommentje:

Nem pontoztam le senkit:)

88% lett az írásbelim

nov. 10. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!