Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Esti iskola úgy hogy már meg...

Esti iskola úgy hogy már meg van az érettségi egy része?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Technikumba járok, tavaly megcsináltam az érettségi egy részét(magyar nyelvtan, irodalom, matek, töri) viszont úgy alakult hogy a mostani szakmai 13. évemet nem tudom tovább csinálni, ami kötelező. Valaki tudja, hogy esti iskolában külön meg lehetne-e csinálni az angol és valamilyen választott tantárgyból az érettségit, anélkül hogy az előző évit ne kelljen újracsinálnom?

tegnap 16:02
 1/1 SZTANN ***** válasza:

Ha jól értem, akkor te érettségit tettél 3 darab tantárgyból.

Ezek mind sikerültek, tehát csak KÉT tantárgyi érettségi hiányzik.

Ha most nem folytatod a 13. évet, akkor átmehetsz egy másik iskolába,

pl. esti v. levelező gimnáziumba.

Mivel neked lezárt középiskolai 12. évfolyamod van, valójában csak a még hiányzó érettségi tantárgyat kell tanulnod ebben a tanévben, hogy érettségire jelentkezhess tavasszal.

A többi tantárgyból (a nem érettségi tárgyakból) felmenthetnek, vagy esetleg különbözeti / osztályozó vizsgára köteleznek. (Mivel a technikumban ezt-azt nem tanultál.) Igazából a 12. évfolyamot fogod gimnáziumban újra csinálni, de sok felmentéssel.

Ha abból a KÉT tárgyból, amiből érettségizni szeretnél, nincsenek évvégi jegyeid a bizonyítványodban, akkor abból 11. és 12. éves osztályozó vizsgát kell tenned, mivel ez az érettségire jelentkezés feltétele.

De ezt az a gimnázium fogja eldönteni, és konkrétan előírni, mi a tennivalód, hogy jelentkezhess érettségire. (Úgy, hogy már 3 tantárgyból van érettségid.)

tegnap 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!