Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Sajnos egy nem túl színvonalas...

Sajnos egy nem túl színvonalas iskola az, amiből érettségit "esti","levelezői" formában oktatnak számomra.Digitális formában is kapok tananyagot, de messze nem ér fel egy nappaliéhoz ugye.Az itt jelenlévők nagy része is csak a munkájuk miatt végzik?

Figyelt kérdés
De számomra fontos lenne hogy kiemelkedő legyen.Tervem lenne a késsőbbiekben vele.Messze el marad egy "nappali" tagozatéhoz a tanítás így,mivel értelemszerűen felnőttoktatás.De csak ez a választásom maradt,mert 21 vagyok már. Hogy tudnám a legjobb eredményt elérni, ha munka mellett online órákat vásárolnék, vagy tanárt keresnék?

2021. ápr. 17. 12:39
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha szorgalmas vagy vannak tárgyak, amikre segítség nélkül is fel lehet készülni. Vegyük az alaptárgyakat, töriből elolvasod az érettségis könyvet, gyakorolsz a feladatsorokon és simán megvan. A magyar eleje szövegértés, arra tanulni sem igazán kell, a gyakorlati szövegalkotásnál csak utána kell nézned, hogy hogyan kell érvelést, motivációs levelet írni stb, az sem nagy dolog. Esetleg egy két magánórát vehetsz, hogy megtanulj verset és novellát elemezni, de az sem nagy ördöngősség. Matekból ha nem megy, ott jó lenne a tanár, hogy tudj vele helyesen feladatokat megoldani. A másik 2 tárgyad nem tudom mi lesz, ha nyelv akkor ott is a gyakorlás teszi a mestert, a szóbeli miatt érdemes tanárhoz fordulni, de korábbi feladatosorok gyakorlásával, hallásértéseket csinálva szépen fel lehet készülni. Ez csupán önszorgalom kérdése, feleslegesen ne adj ki pénzt. Ha egyetemre készülsz, gondolom emelt érettségit is teszel. Abból tényleg érdemes tanárhoz járni mindenképp.
2021. ápr. 17. 13:10
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Az egyetemek hirdetnek hivatalosan is felvételi (érettségi) előkészítőt, ezeket végezd el azokból a tárgyakból, amikből emeltezni fogsz. A többit megtanulod a könyvből, youtube-ról, és internetes jegyzetekből.
2021. ápr. 17. 14:35
 3/3 anonim válasza:
Meg tudnád kérlek mondani hogy melyik intézménybe jársz? Én is levelezőt keresek.
2021. ápr. 21. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!