Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ez a nő miről beszél? Eddig...

Ez a nő miről beszél? Eddig fizettek?

Figyelt kérdés

"az utóbbi időben a tankerületek már nem hagynak jóvá olyan pedagógiai programokat, amelyekben többnapos kirándulások szerepelnek – fűzte hozzá Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője. Elmondása szerint ennek anyagi okai vannak, mivel a többnapos, ottalvós iskolai kirándulásokon a szállás és az étkezés biztosítása mellett külön díjazás is járna a résztvevő pedagógusoknak.

A hétvégkért ráadásul emelt díjazás jár, ezért több helyen azt is megtiltották, hogy az akár csak egynapos kirándulások hétvégére essenek.

A PDSZ ügyvivője olyan esetről is beszámolt, amikor a jóváhagyott pedagógiai programban hiába szerepelt a többnapos kirándulás, a kollégákat mégsem fizette ki a fenntartó. AMikor az ügyet szóba hozták egy minisztériumi egyeztetésen, akkor azt mondták, hogy azért nem fizettek, mert a tanár „szívességből” vitte el a gyerekeket kirándulni. „Nyilvánvaló hülyeség, egy hivatalos iskolai program nem lehet „barátságból” végzett munka – fogalmazott Nagy Erzsébet."

[link]

Eddig is mindig szívességből vitték el a tanárok többnapos kirándulásokra (is) a diákokat, ha elvitték, nem? Akkor most mi változott tulajdonképpen? Csak annyi, hogy most végre elismeri a munkáltató, hogy a tanárok eddig ingyen dolgoztak? És ezen mégis mi annyira felháborító? Eddig sem fizetett nekik senki se éjszakára, se hétvégére emelt bért. Inkább az volt felháborító, nem?

Végre egy munkáltató, amelyik előre egyértelművé teszi nekik, hogy nem, egyáltalán nem elvárás a többnapos kirándultatás, ha mégis megteszik, hogy megszervezik és levezénylik, a saját szakállukra teszik, a saját zsebükből, a munkáltatónak semmi köze hozzá. Ez jó, korrekt dolog, nem? Akkor mi baja a szakszervezetnek?

tegnapelőtt 17:45
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Melyik évtől?
tegnapelőtt 22:50
 12/19 anonim ***** válasza:
0%
Mindig.
tegnapelőtt 22:56
 13/19 A kérdező kommentje:
Ja, már Krisztus előtt 2000 évvel is, ugye?...
tegnapelőtt 23:00
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Én olyannal találkoztam, hogy a többnapos kirándulás esetén nem fizettek semmit pluszba a tanárnak csak elszámolták neki úgy mintha szabin lett volna.

A probléma megoldása egyébként könnyű. Másik munkát kell vállalni. Tanári munka rengeteg szempontból szívás és sok másikkal ellentétben ott még ezt meg sem fizetik.

tegnap 06:57
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
Mi az istennek töröltetted azt a választ, hogy honnan tudjam, mi volt a születésem előtt 4000 évvel, és mi az istennek törölték?! Milyen szabályba ütközött!?
tegnap 08:15
 16/19 SZTANN ***** válasza:
56%
Kérdező! Ez nettó aljas provokációs kérdés - összevissza hazudozol, csak azért, hogy ezt a gonosz, buta kormány-intézkedést kimagyarázd. Nem lehet kimagyarázni, akik benne vannak, sokkal jobban tudják, hiába hazudsz a szemükbe.
tegnap 09:34
 17/19 A kérdező kommentje:

"a többnapos kirándulás esetén nem fizettek semmit pluszba a tanárnak csak elszámolták neki úgy mintha szabin lett volna"

Szabin? Az igen...

tegnap 18:01
 18/19 A kérdező kommentje:

"összevissza hazudozol"

Melyik része hazugság? Kérdezem, hogy eddig fizettek-e, mert nekem nem tűnt fel. Egyesek azt mondják, hogy igen, fizettek, én meg azt kérdezem, hogy melyik évtől, hogy kiderüljön, amikor én kísérőtanár voltam osztálykiránduláson, az arra az időszakra esett-e, amikor már fizetniük kellett volna, vagy még korábban voltam-e kísérőtanár, azért nem fizettek nekem semmit.

tegnap 18:05
 19/19 A kérdező kommentje:

"A szülők nem vihetnek 30 gyereket osztálykirándulásra, mert nem vállalhatják értük a felelősséget."

Tiltja ezt valami törvény vagy hasonló?

tegnap 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!