Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy kell ezt kiszámolni?...

Hogy kell ezt kiszámolni? (HELP, HOLNAP ZH)

Figyelt kérdés

Egy zsákban 7 piros, 4 sárga és 2 kék golyó van.

a. Véletlenszerűen kihúzunk a zsákból 3 golyót. Mennyi a valószínűsége annak, hogy mindhárom színből pontosan 1-et fogunk kihúzni?

0,1958

b. Legalább hány golyót kell véletlenszerűen kihúzni, hogy 90% felett legyen a valószínűsége annak, hogy a kihúzott golyók között legyen sárga színű?

helyes válasz: 5.

tegnapelőtt 17:21
 1/4 anonim ***** válasza:
34%

a) Kedvező: 7*4*2 * 3!

Összes: 13*12*11

Valószínűség: a kettő háyadosa.

b) Számoljunk úgy, hogy mikor lesz 10% alatt annak az esélye, hogy nem húzunk sárgát. Legyen a keresett szám k, ekkor

Kedvező eset: 9!/(9-k)!

Összes eset: 13!/(13-k)!

A kérdés, hogy ennek a kettőnek a hányadosa mikor lesz 0,1 alatt.

tegnapelőtt 19:09
 2/4 anonim ***** válasza:
54%

Pontosíts, hogyan húzunk:

Egyenként, és visszatesszük a kihúzás után?

Egyszerre húzzuk a hármat?

(Van még, hogy egyenként és nem tesszük vissza, de ez ugyanazt a valószínűséget adja, mint az előbbi.)

tegnapelőtt 19:24
 3/4 anonim ***** válasza:
54%
#2, A "véletlenszerűen kihúzunk 3-at" azt sejteti, hogy a három golyót egyszerre húzzuk ki, de valószínűségre valóban ugyanazt kapjuk, mint a sorrendi esetben, azért is számoltam úgy.
tegnapelőtt 21:00
 4/4 anonim ***** válasza:
54%

De jó nektek, hogy ti csak középsulis anyagból írtok zh-t.

Amúgy én az AI-t szoktam megkérni, hogy magyarázzon el ilyesmit, és ahogy az leírja úgy egyből megértem.

tegnap 06:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!