Az agrárjog vizsgám egyik tétetle: A jogalkalmazás. Mit akarnak ide???????????????
"az utolsó félévre ... az anyag háromnegyedét le sem adták"
Ez az utolsó féléved, mégis csak most jössz rá, hogy az egyetemen nem tanítanak, hanem azt teszik lehetővé, hogy (igen, magadtól!) tanuljál? Nem azért mentél oda?
Most már bírd ki!
"Ha nem tudsz segíteni, akkor ne is írj választ, ha lehet."
Nem tudhatom, hogy mivel (és hogy kinek) segítek... Megírtam, most már elküldöm. Ha nem akarod, nem olvasod el. Csak rajtad múlik. Nem csak neked írom, hiszen egy nyilvános fórumra írom.
"nem azért mentem egyetemre, hogy a tanár ne végezze el a munkáját."
Elvégzi, nyugodt lehetsz. Egyik egyetem sem engedheti meg magának, hogy olyan tanárokat fizessen, akik nem végzik el a munkájukat. Csakhogy nem az a dolguk, hogy "leadják az anyagot". Akkor sem, ha te azt szeretnéd, hogy azt tegyék. Viszont felveheted vele a kapcsolatot, hogy rákérdezz arra, ami nem tiszta. Megtetted és elhajtott?
"Egy biológia-kémia-fizika alapú képzésen a jog a leghuszadrangúbb tárgy"
Szerinted. De (főleg diploma nélkül...) nem a te dolgod meghatározni, hogy hogyan álljon össze a képzés. Egyébként meg nem tudhatod, hogy 10-20 év múlva az agrárjognak melyik szegletében találod majd magad, nem pont ott-e, ahol pont elsődleges fontosságú lesz éppen a jog.
"a tanár sz@rik az alkotmányra"
Hogy jön ide az alkotmány?...
"Amúgy eddig minden más tanár rendben volt, csak ezzel vannak problémák."
Na, akkor elég jó az arány még a te mércéddel is. :)
Figyelj, 4-es, ha jogi problémám lesz, fogadok egy ügyvédet, nem fogok nekiállni egy pernek egyedül, úgy, hogy agrárvégzettségem lesz, nem jogi.
Ebben a félévben 6 hét volt az oktatás, a tananyag viszont 13 hétre van kiszabva. Emiatt lépett fel probléma, ez, ami kicsit zavar.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!