Az egyetemeknél miért maradt az állami szférában bevett stílus, annak ellenére, hogy már nem állami fenntartásúak?
Én jelenleg, mesterképzést csinálok levelezőn.Az intézmény alapítványi intézmény.
Levelezőn, van olyan probléma,hogy az egyik tárgyat nem akarják indítani.
Választhatóból több csoport van és minden csoportból teljesíteni kell egy tárgyat.
Egy csoportot leszámítva, mindegyikben megtudta oldani az egyetem,hogy legyen választási lehetőség, azaz indítanak minimum 2 tárgyat.
Annál az egy csoportnál egy olyan tárgyat indítanak, amit kb senki sem szeretne.Nehéz is, legtöbbeket nem is érdekli.De, nincs más és következő félévekben sem fog indulni más tantárgy, a csoportban, csak az.
Amit ellehet képzelni elkövettem.Kérelmek, levelek, dékáni kérelem, rektori, kérelem meg panaszt is nyújtottam be.
A nagyok, mint rektor, dékán leráztak annyival,hogy "forduljon a tanszékhez".A tanszék nem válaszol az e-mailekre, megkeresésekre, ha meg igen, akkor elég flegmán teszik.
Ez a stílus, tipikusan az állami intézményekre jellemző.Leszarjuk, nem érdekel.Akkor sem, ha rossz hírét kelted az intézménynek (ezt jelenleg is teszem).
Semmiféle alternatív javaslatuk nincs, kompenzációt nem tudnak felmutatni
A nem állami területeken a jó hírnév nagyon fontos, annyira,hogy számviteli fogalom és a mérlegben is kimutatható.
Összehasonlításként, amikor a múltkor elromlott az autóm és a szerviz hibázott, utána hatalmas kedvezményekkel kompenzált, meg ezerszer bocsánatot kértek.
Ezeknek a lusta dögöknek ott az egyetemen, jutott eszükbe ilyesmi?
A megoldás az,hogy vendéghallgatóként megcsinálok egy hasonlót máshol és reménykedem, hogy elismerik.
1#
De, van.
2 éve egy hallgató kitudta harcolni, szintén baromi nehezen,hogy induljon.Nem tudom, hogy vette rá a tanszéket a tárgyindításra.De, felvette és teljesítette.A tanulmányi osztály meg is erősítette.
Ha meg nem tudja a tanszék indítani, akkor mit keres a tantervben?Miért nem cserélik ki olyanra, mit tudnak indítani?
Ha már egyetemre jársz, megtanulhatnál helyesen írni...
ja, tudom: lecsökkent ponthatárok, munka mellett, levelező...
4, pont ezt akartam írni, vajon hogyan írt alapszakos szakdolgozatot? Egy épkézláb mondata nincs, a vesszőt botrányosan használja...
Kérdező, azt indítanak, amit akarnak, akárhányszor kérdezed még meg.
A nem állami területeken a jó hírnév nagyon fontos, annyira,hogy számviteli fogalom és a mérlegben is kimutatható.
Mesélj... Hogyan mutatod ki a mérlegben a hírnevet? :D
3#
Ez az egyetem dolga.Biztosítani a tanulási lehetőségeket,nem melegedni járunk oda.Ezzel csak maguknak okoznak ügyfél elégedetlenséget.
4-5#
Ez a 3. diplomám lesz.Az első kettő sem nyelvtantanári ez sem lesz az.
Viszont, mindegyiket átnézte egy nyelvtantanár (pénzért) és leírta mit, hol,hogy javítsak, hogy stilisztikailag,nyelvtanilag rendben legyen.
Saját maguk alatt vágják a fát, ha ennyire figyelmen kívül hagyják az igényeket.
Elképzelhető, hogy nincs jelenleg olyan oktató aki tanítani tudja az általad hőn áhított tantárgyat.
Az egyetem nem követ el jogsértést. Ha csak egy tantárgy van akkor vagy az választod, vagy másik egyetemre áthallgatsz (már ha lehetséges), vagy egyetemet váltasz.
Az egyetem alapítványi jellege nem az jelenti, hogy a hallgatók minden tantárgyigényét ki kell elégíteni.
Ahhoz képest, hogy a mestert csinálod, borzasztó a helyesírásod. Mint egy tizenkét évesnek.
Másrészről pedig, az egyetem akkor képes elindítani egy képzést, ha adottak hozzá a feltételek. Ha nem adottak hozzá, akkor nem.
Nyilván a tanszék azért flegmázik veled, mert már unják az éretlen, hülye fejedet. Képtelen vagy felfogni, hogy amit nem lehet, azt nem lehet, hiába panaszkodsz, hiába nyújtasz be dékáni kérelmet, attól a feltételek még nem lesznek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!