A Zeneművészeti iskolákba milyen emberek járnak? Stílusra, viselkedésre értem. Bővebben lent
Gazdagok.
Nem olcsó egy zeneiskola, arról nem is beszélve, hogy semmit nem érsz vele. Legyünk őszinték. A művészetből nem igazán lehet megélni. Ritka esetben, ha van kapcsolatod. De amúgy szerintem felejtős.
Sok a csodabogár, mint ahogy a művészek között általában.
Jól gondold meg ezt a szakmát, mert nagyon-nagyon nehéz érvényesülni egy olyan világban, ahol emberek tökételesen szubjektív (tetszik-nem tetszik) döntésén múlik a sorsod.
Igazán nehézkes megélni belőle.
Ugyanolyan emberek, mint akik sima gimibe vagy más szakgimnáziumba járnak, szóval sokfélék.
Konzisként, pláne 15 évesen tipikus “csodabogár” voltam. Látni kellett volna, mit tekintettem akkor dekoratívnak... 😂 Alternatív öltözködésű voltam, teljesen más gondolkodású, mint a tinik nagy százaléka, ami egyébként a mai napig megmaradt. Most is szeretem a historikusabb, gótikus vonalat mindenből. De tudd, nálunk sem mindenki volt ilyen “jóarc alter”. Voltak hardcore divatmajmok, átlagoskák, és azok, akik füveztek, szereztek, a létező összes közismereti tárgyban “motiválatlanok” és gyengék voltak, és a zene volt számukra az egyetlen kitörési lehetőség, különben teljesen elkallódtak volna.
Nem múlik semmi azon, hogy milyen iskolába jársz. Sajnos nem lehet erre alapozni.
A többi kommentelőnek, akik feltehetően soha életükben nem jártak zeneművészetibe:
Ok, a “zene felesleges”, “nem lehet megélni belőle”, a mostani turizmus és vendéglátás szakot végzettek “10 év múlva sehol nem tudnak már elhelyezkedni, annyira telített lesz ez a szakma”, a kommunikáció és a bölcsészdiplomák “büfészakok”... Tudom, az orvosi, a jogi, mérnöki és a gazdasági szakokon kívül “semmi nem éri meg és semmi nem kifizetődő”. De csak ezért nem akar sok ember olyan munkát végezni, amit egy életen át utálna csak azért, mert nem reál beállítottságú, más területen meg jóval több adatott neki. Miért megvetendő, ha az ember olyan képzést választ, ami a SZENVEDÉLYE?! Nem mellesleg, ha jó benne, miért ne profitálhatna belőle?! Akár az átlagnál nagyobb mértékben. Nincs kizárva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!