BGE PSZK vagy Corvinus PSZ?
Hol jobb a diákélet, hol jobbak a professzorok, melyiknek jobb az elérhetősége, stb?
Saját tapasztalatokat is szívesen fogadok.
bge pszk rendben, de pocsai erzsebet elveszi a kedved az elettol, egy akkora szemet tanar hogy az isten is elfordul tole es nem bocsatja meg a tetteit. Nem vagyok vallasos. De komolyan mondom, egy hulye p*csa. Mindenki, szoszerint utalja, ha barkit megkerdezel. corvinus mindenkepp. Pocsai mindenhol ott lesz, zarovizsgan, tobb targynal, stb.. olyanokat kerdezd vizsgan/zh-n amit le sem adott.
Ha ezt bevallalod, isten figyeljen rad. Ha hiszel benne nem tudom. Komolyan mondom.
Es aki 5 csillagot ad magara esetleg szexi, az o. Teljesen bolond a csaj. Mentalis beteg. Tilos kiengedni a zart osztalyrol.
Összehasonlítani nem tudom, mert BGE-re nem jártam, de Corvinuson jó a diákélet. Ha tanulmányi szempontból érdekel vannak versenyek, diákklubbok, ilyen-olyan témában előadások, de vannak egyetemi szervezésben is bulik. Amit viszont Corvinus kapcsán fel szokták hozni mint probléma az igaz, sok a sznob hallgató, vagy mert annyira mindenben kitűnőek vagy mert elég pénzes a család, miattuk néha úgy éreztem hogy újra a gimiben vagyok, de nyilván vannak kivételek, meg lehet találni a saját közeget.
Tanárok nagy része felkészült, jól tart órát, időnként ki lehet fogni 1-1 kevésbé szimpatikus személyiséget vagy aki csak muszájból tanít és látszik, de ez meg szerintem mindenhol előfordul.
Elérhetőség alatt mire gondolsz? Tanulmányi ügyek intézésében nem volt gond, kérvényeket időben elbírálták, talán 1-2 alkalom volt amikor írtam tanulmányi ügyintézőnek vagy tanárnak, de úgy emlékszem nem volt probléma velük, megkaptam időben a választ. Fizikai elérhetőség meg attól függ, BGE PSZK kint van az Örs vezérnél nekem nem a környék, Corvinus meg itt van a szomszédban, metró, villamos lerak az épület mellett.
Nekem végülis pozitív élmény volt a Corvinus, dehát semmi se tökéletes. Tanulásra viszont mindenképpen figyelni kell, ha nem pénzes a család, mert ha bukod az ösztöndíjat az önköltség kb. dupla annyi mint más egyetemeken. És sajnos el lehet bukni, voltak akik emiatt váltottak inkább.
Azért mint volt Corvinusos, néha besírok azon hogy a Corvinus számít itthon "nehéz" gazdasági egyetemnek, német egyetemeken hazai végzősök köpni nyelni nem tudnának.
Szerintem a Gimis érzés mindkettő helyen megvan (haverom BGE-re jár jelenleg), Corvinuson a jó professzorok óráira megéri reggel 8-as vagy esti 8-as órára beülni
Hogy a francba ne tanitana ALAP szakon? Minket is tanitott. Egy eve diplomaztam. BGE-n elvileg... ELVILEG. Elvileg sokminden lehet. A szamviteles tanarok jok valoban, jo fejek. De a pocsai az egy... nem hiaba vannak olyan velemenyek rola ott fenn amiket irtam. Erre le vagyok szavazva pedig kb. 20 - 30 ember ugyanezen a velemenyen van. Barkit megkerdezel, barkit a BGE-n akar a HOK-nel (ott is diakok vannak es szivesen segitenek), amikor emlitettem pocsait ok is nevettek, hogy "hat igen ismerjuk". Es nem gazinfosok voltak, ahol valamelyik specializacion a seglukon at a szajadig visz a diplomaig. Haverom volt ott. Mindenki 2-est kapott, beadando amit hiaba irsz meg a kovetelmenyeknek megfeleloen nem fogadja el, nincs alairas, kesz. Orulsz ha kettest kapsz. De jo szavazzatok le annak ellenere hogy mennyien ugyanezt mondjak tole fuggetlenul.
En a helyedben a Corvinusra mennek, Ha valahogy ki akarod kerulni pocsait, akkor tedd. Vagy legyen szerencsed vagy nem tudom nalatok hogy tanit. Az a no a .. maga a szar.
Mert biztos minden hallgato, elore megnezi az osszes tanarat - teszem hozza nem is latja mielott valasztana specializaciot -, ertekeleset ugy, hogy lehet nem is o lesz a neptunban a tanara mert atrajak kurzus beteles, atrendezes miatt. Igen. Ja de varjal, mert tobb targyat xy tanit, kit ki nem kerulhetsz, es a tobbi spec. betelt, mert egyebkent erre akartal menni, rohej.
Grat logika te hogy iskolaztal le ember?
Johetnek meg mindig a lejarato kommentek meg a szavazasok. Elmondtam kerdezonek van egy szar tanar, egy hulye, alig lehet atmenni nala, kesz, johettek most azzal is, hogy de mindenki atment, lesz mindig kontra-en-kontra-en, ennek nincs ertelme en itt befejezem ti pakoljatok ezeket a lejarato kommenteket meg az ilyen alacsony minosegu "tanacsokat", aki meg a neptunt sem ismeri ezek szerint...
Ennyit hozzaadtam legalabb a kerdezonek, hiaba leszavaztatok. Igen, van hogy a 0%-nak is igaza van, tobben tapasztaltak ezt, orvossal is beszeltem itt aki mindig le van szavazva amikor elmagyaraz dolgokat, de azt hiszik csak okoskodik.
Nem fenyezem magam, senki nem szallt egyebkent a tanarno vedelmebe hozzateszem, sot, hivatkozok megint a linkre, plusz neptunt nem ismero emberek szolnak hozza. Ez igy most, ezzel a hulye helyzettel nem tudok mit kezdeni, nincs rendes kommunikacio. Kiszalltam, beszelgessetek valamirol.
Jártam mindkettőre, teljesen más világ a kettő. Menj el nyílt napokra, nézd meg melyik szimpatikus, hova járnál szívesebben.
Dolgozom mindkét helyen végzettekkel, nem lehet megállapítani, hogy kinek honnan van diplomája, mert ilyen tekintetben nincs különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!