Mennyi penz ajanlott kezdo orvosisnak?
Attól is függ, hogy melyik egyetemre fogsz bekerülni, mennyire digitalizált a tananyag amit elvárnak. A PTE-ről tudok nyilatkozni, itt majdnem minden elérhető online, a többség tablettel vagy laptoppal jár előadásokra, gyakorlatokra. Tehát egy jól működő tablet vagy laptop ajánlott, nem kell, hogy a legújabb legyen. Inkább a tabletek közkedveltek, mert anatómián pl sokat érdemes rajzolgatni. Anatómiára az atlasz kell, bár már ez is van online verzióban. A Sobotta atlasz jelenleg 45-50 ezer forint között mozog. Szükséged lesz még csipeszre, esetleg gumikesztyűre, ezek pár ezres tételek. Köpeny is kell a gyakorlatokra, ez kb 5-10 ezer forint.
Adott egyetem adott intézete megvetethet veled saját jegyzeteket/jegyzőkönyveket is, ezeknek az ára nagyon szór.
Kb ezekre számíthatsz, ha további kérdésed van a képzéssel vagy a pécsi egyetemmel kapcsolatban, akkor írj bátran!
Szia!
Semmelweis Áok tapasztalat, az első évben (2024-ben) az alábbiakat szereztem be:
1)Sobotta atlasz - újonnan 50e Ft, de használtan elérhető olcsóbban, ill. e-úton (ingyen) is letölthető;
2)Ipad (vagy tablet) - mondhatni mindenki így jegyzetel, ez a legpraktikusabb /~200e Ft/; ehhez letöltöttem egy goodnotes nevű appot / évi 4500f Ft/; ill. Opció, ha belefér: pencil (~30-40e Ft);
3)bonckèszlet (3e aft), lakat /2e Ft/ , köpenyt,gumikesztyűt nem kell venni, azt adnak.
Szinte minden könyv, jegyzet elérhető online, nem kell feltétlen megvenni, de ha szeretnéd, akkor hasznàltan elérhetőek azok is, ill. ott a könyvtár.
Első évben kiadásként számolhatsz a gólyatábor költségével, ha akarsz menni, de erősen ajánlott;),~ 45e Ft volt.
Ha van kérdés, írjál:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!