Felvettek egyetemre, de nagyon le vagyok maradva. Megérné
halasztani egy évet?
Figyelt kérdés
Ahogy a címben írtam, felvettek egyetemre, de volt egy 6 év kihagyásom. Felnőttképzésben csináltam meg az érettségit középszinten, szóval elég felületesen tanultunk dolgokat. Szeretem a matekot, de borzasztóan le vagyok maradva mivel elég sokat felejtettem. Átnéztem a régi jegyzeteimet, de nem sokat segítettek. Mechatronikát tanulok és konkrétan mindenhez kell ez a szint matekból. Ha nem sikerül teljesíteni egy tárgyat legközelebb szeptemberben tudom fel venni, viszont így konkrétan nem értem a tananyag 90%-át. Arra gondoltam, hogy amennyire tudom megcsinálom a félévet, de a legtöbbet fel kell majd vennem újra(így valszeg át kerülök önköltségesre, de nem probléma) vagy teljesen passzíváltatom a félévet, de akkor a jegyzeteket és az óra tartalmát nem fogom tudni. Aránylag aktív óráim vannak ezért általában táblánál lévő feladatok is vannak és mindenki sorra kerül, általában nem értem a feladatokat és folyamatosan pánikolok, így oda sem tudok figyelni alapból sem. Rajta vagyok a felzárkózáson, de elég nagy a lemaradásom és így tovább maradok le az egyetemi tárgyakkal. Ti mit tennétek?
Anyagilag nem igazán vagyok ott, hogy magántanárhoz tudjak járni rendszeresen. Ha találok valamilyen diákmunkát megoldható, de most még nem tudok.
okt. 1. 17:23
3/7 anonim válasza:
Akkor hajrá
okt. 1. 18:20
4/7 anonim válasza:
A kollégákkal magyaráztass magadnak. Hidd el, a másik diák is tanul vele, és azt is jobban betippeli, hogy te hol akadtál el.
Meg a neten is van sok jó középsulis emelt matek, azokat is nézegesd.
okt. 1. 19:20
5/7 anonim válasza:
Toljad, ameddig sikerül, hogy minél több tapasztalatot szerezz! Aztán majd ha muszáj, akkor kihagyhatsz egy évet, de hogy ezt mennyire érdemes megtenni, az attól fog függni, hogy mivel töltöd majd azt az évet. Mindenesetre ha most nem adod fel máris, egy csomó olyan tapasztalatot szerezhetsz, ami majd segít, amikor újra nekifutsz annak, aminek újra neki kell majd futni.
okt. 1. 21:03
6/7 nikica88 válasza:
Érdeklődj a szaktársaidnál, hátha másnak is szüksége lenne rá, és akkor többen össze tudtok ülni gyakorolni. Illetve nézz jobban utána az egyetemen belüli lehetőségeknek is, mert pl. a Corvinuson anno volt közgázkorrep csoport mikro, makró és stat tárgyakhoz. De még bölcsészkaron is volt tanulócsoport a nehezebb grammatikához. De ezeket akkor tudtam meg, miután kérdezősködtem. Lehet nálatok is létezik valami ilyesmi.
okt. 2. 08:26
7/7 anonim válasza:
Passziváltatsz, és addig felkészülsz egy év alatt matekból. Én egyébként ugyanígy vagyok, csak az angollal. Gimiben 0 angolt tanultunk, és jövő félévben lesz szakmai angolunk. Mivel nem akarok kibukni, és már én kijátszottam egyéb okok miatt a 2 passzív félévet, így elkezdtem gyorsan most tanárhoz járni, hogy ne akarjam majd megölni magamat a legelső szakmai angolon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!