Felvettek a Debreceni Egyetemre, de meggondoltam magam és jövőre inkább az ELTEre szeretnék jelentkezni, ami többet ér, így halasztanék egy évet. Mi a teendő?
Milyen szakra vettek fel?
Miért nem állítottad magad "passzívra"?
És mi van, ha pl.jövőre nem vesznek fel, mert kevés lesz a pontod?
Akkor inkább most beiratkoztál volna, de passzívra állítottad volna a félévet (meg a következőt) a Neptunban.
Szerintem hülyeséget csináltál, s most utólag vakarózol...
Ha az ELTE-re nem vesznek föl, akkor szívó-ágon leszel.
Az, hogy melyik mennyit ér, azt meg még ezernyi dolog befolyásolja.
Nagyon rossz döntés volt nem beiratkozni!
Szerintem sem volt jó ötlet nem beiratkozni, 2 teljesített félév után, 4-es átlaggal simán átvettek volna eltére, a tárgyaidat is elfogadtathattad volna, nem kellene 1 évet csúsznod. Az, hogy jövőre nem biztos, hogy felvesznek eltére, jogos, de második helyen megjelölheted akkor is a DE-t, csak megint vesztettél egy évet.
Szóval, ha van lehetőséged még, szerintem iratkozz be DE-re, TB-nél sem mindegy, havonta 6660-at fizetni...
Köszönöm a válaszaitokat! Igazából nem a Debreceni Egyetemmel van a baj, hanem a szakkal. Anglisztikát jelöltem meg és így utólag rájöttem, hogy nem ez az a szak, ami igazán érdekelne (és amivel mellesleg alig lehetne elhelyezkedni). Igen, gondolkoztam én is majd a későbbi átjelentkezésen, de maga az anglisztika 'nem érdekel' már.. szóval jövőre már teljesen mást szeretnék megjelölni. Az egészet februárban a jelentkezési helyek megjelölésénél szúrtam el. Tudom, most már késő bánat. De azért remélem nem viszik fel nagyon egy év alatt a pontszámokat, mivel idén baromi sokat levittek - így is jóval több pontom volt, mint amennyivel felvettek a szakra.
Szóval köszönöm a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!