Milyen az ELTE ÁJK?

Figyelt kérdés
Már egy ideje gondolkozom hogy jó ötlet lenne e jelentkezni az ELTE jogi karára. Humán beállítottságú vagyok, emelt töri és angol érettségim lesz majd szóval elméletben felvennének. Viszont nem tudok sokat róla. Milyenek a tanárok, az egyetem, az épület. Kinek ajánlanátok és kinek nem? Aki oda járt vagy ismer valakit aki járt oda, lécci írjatok le mindent amit tudtok.

szept. 26. 19:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

#10 rendben, de maga a szak mindenhol nagyon nehéz, és máshol is követelnek. Erre akartam kilyukadni. Akinek nincs hozzá motivációja az sajnos mindegy hova jelentkezik, nincs értelme mert ott fogja hagyni vagy önszántából, vagy lemorzsolódik

Egyébként én olyat is hallottam már akinek bejött az ELTE, mert az illik jobban az egyéniségéhez. Szóval ez se olyan egyértelmű, emberfüggő. De nyilván a többség így gondolja ahogy te leírtad.

szept. 29. 18:11
 12/16 anonim ***** válasza:
48%
Én azt mondanám vegyél 1-2 első éves Jogi tankönyvet (ideálisan ne a Töriseket, pl. Alkotmánytanyok) és olvasd át, esetleg még keress rá a joghalgatók jegyzeteire. Ha nem kap el, jó eséllyel később sem fog, és lehet jobb másik szakot keresni, nehogy 4. évben jöjjél rá hogy váltani akarsz.
szept. 30. 22:43
 13/16 anonim ***** válasza:
60%
#12 nem kell megvennie, inkább csak nézzen rá. A római jog tk 700 oldalas, és az ugye az csak 1 tárgy. Ha nem érdekli akkor nemhogy a 4. évig nem fog eljutni, hanem már az első félévben otthagyja. Tehát vagy elpazarolna rá 400 ezer ft-ot, vagy ha államira kerülne be akkor azt fogyasztaná. Kérdező ezt a leírtak alapján felejtsd el.
szept. 30. 22:50
 14/16 anonim ***** válasza:
Hát ha könyvtárban van ja, de legtöbb sztem vagy nincs, vagy nagyon kis számban. RJ Könyvet azért nem hoztam föl mert valamilyen szinten töris, legalább is az eleje.
szept. 30. 22:56
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

#14 hát én nem mondanám annak. Max tényleg a legelső pár fejezet. Nagyon bonyolult a nyelvezete is.

Egyébként meg nekünk pl nem csak a tankönyvekből kell tanulni, hanem előadásokból, néhol kari jegyzetekből is. Szóval kérdező azt még számold hozzá a tankönyvekhez pluszban

szept. 30. 22:59
 16/16 anonim ***** válasza:
56%

#15 Tudom, de nem hinném hogy annyit beleolvasna, meg ugye előadásokat nem lehet elérni neki.

Szerintem ha ezek után is úgy érzed hogy ÁJKs akarsz lenni, jelöld be a felvin, de várj a sorrendmódosítással az érettségi eredményedig, és csak akkor menj, ha vagy államis vagy, vagy a könyvek/jegyzetek felkeltették érdekeltséged annyira hogy készen állnál veszíteni egy évet csak kipróbálni.

szept. 30. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!