Milyen az ELTE ÁJK?

Figyelt kérdés
Már egy ideje gondolkozom hogy jó ötlet lenne e jelentkezni az ELTE jogi karára. Humán beállítottságú vagyok, emelt töri és angol érettségim lesz majd szóval elméletben felvennének. Viszont nem tudok sokat róla. Milyenek a tanárok, az egyetem, az épület. Kinek ajánlanátok és kinek nem? Aki oda járt vagy ismer valakit aki járt oda, lécci írjatok le mindent amit tudtok.

szept. 26. 19:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
17%

Aki itt érdeklődik és ilyen szinten, annak nem javaslom.

Akinek minimális rátermettsége nincs, hogy elmenjen, megnézze, hol van és milyen az épület; hogy megfelelő szakmai fórumokon érdeklődjön, hogy milyen erős kara az ELTÉ-nek, kik a professzorok, akik ott tanítanak, stb., annak nem ajánlom.

szept. 26. 21:19
 2/16 anonim ***** válasza:
42%

#1-nem igaza van. Erre találták ki a nyílt napot. És egyébként is százezer ugyanilyen kérdés volt már a gyakorin.

Mi az hogy elméletben felvennének? Attól hogy két emeltet csinálsz az nem garancia arra hogy felvesznek. Ahhoz el is kell érni egy bizonyos eredményt.

Az pedig kevés a joghoz hogy humán beállítottságú vagy.

A "lécci" pedig légyszi helyesen.

szept. 26. 21:29
 3/16 anonim ***** válasza:
13%
*nek
szept. 26. 21:29
 4/16 A kérdező kommentje:
Még jó hogy mindenkinek van lehetősége nyílt napokra járni. Reméltem hogy aki járt oda vagy bármi, le tudná írni hogy mik a tapasztalatai. Nyilván az esszékbe és a szakdolgozatokba már úgy fogom írni hogy légszi. Megnéztem a pontszámítót és elvileg lesz elég pontom. Erre gondoltam. Azért írtam h humános vagyok hogy értse mindenki h kizárásos alapon gondolkozom ezen a szakon nem azért mert annyira tetszik. De köszönöm a sok segítséget és a kedves válaszokat
szept. 28. 10:12
 5/16 anonim ***** válasza:
60%

#4 hát akkor felejtsd el, mert ha nem tetszik akkor első év közben ki fogsz bukni. Ez nem az a szak amit muszájból csinálni lehet, nagyon erős elhivatottság szükséges hozzá.

Humán területen is van sok lehetőség, nézz körül.

Nagyon kemény egyetem, hatalmas a lemorozsolódás, az oda járók többsége nem szereti. De ez úgy ámblokk igaza a többi jogi karra is.

szept. 28. 11:00
 6/16 anonim ***** válasza:
70%

Van hivatalos oldaluk, ott megtalálod az alapvető információkat

[link]

szept. 28. 15:53
 7/16 anonim ***** válasza:
71%
#6 hát azzal nem sokra megy
szept. 28. 16:04
 8/16 anonim ***** válasza:
47%

Rengeteg emberrel beszéltem már akik ott kezdték a jogot, és egyik sem bírta ott végig csinálni. Napi szinten megalázták őket, úgy beszéltek az oktatók velük, mint a kutyával, teljesíthetetlenek voltak a vizsgák, stb. Pl volt, hogy írtak 150-en vizsgát, és abból 147-nek elégtelen lett. Még emailjeim is vannak, amik az ilyen dolgokat alátámasztják.

De tudod mit? Keress rá erre: ELTE ÁJK memes

Sokat elárul ez is.

Ha szereted az életedet, és nem akarsz évekig depressziós lenni, meg egy szakot 10 évig csinálni(ismerek ilyet is), akkor elengeded az ELTE ÁJK-t, és nézel valami másik egyetemen jogi kart. Én is jogi karon vagyok, és túlélhető, de nem mindegy az intézmény sem.

szept. 29. 09:39
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
#8 a többi se sokkal jobb azért. Nem véletlenül ez az egyik legnehezebb szak. És ha a kérdezőnek nincs hozzá motivációja, csak jobb híján tanulná ezt, akkor pláne nem ajánlom én sem.
szept. 29. 09:54
 10/16 anonim ***** válasza:
39%

9, ahova én járok jogi karra ott normálisan beszélnek velünk az oktatók, nem hordanak el minket mindennek, nem hülyéznek le, és nem aláznak meg.

Az Eltén ez viszont mindennapos. Akiket ismerek az mind jogász lett, csak nem az Eltén végezték, mert ott nem bírták. Pl volt aki az SZTE-re ment át, és ott már kibírta a körülményeket, bár arról nem tudok nyilatkozni, mert én nem oda járok.

szept. 29. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!