Szakközépiskolából miért nem lehet egyből kirúgni a semmit tevő, modortalan, nem tanköteles diákokat?
4 nyomorult hete kezdődött el az iskola, de az osztálytársaim nagyrészét elkéne már küldeni.
Annyi nem elég nekem, hogy ne foglalkozzak velük, mert zavar a jelenlétük.
Ma például amikor véget ért az utolsó órám, láttam az osztálytársamat, hogy leütött egy fiút az iskola előtt.
Remélem holnaptól nem fogom már őt látni.
A többivel meg ez a helyzet:
2. órára jönnek be, semmiből nincs felszerelésük (igen, csakúgy lazán táska nélkül bejönnek), nem aktivizálják magukat.
Menjenek el a gyárba, ott vagánykodjanak 🤮
Nekem volt szerencsém ilyenben tanítani, sajnos, életem mélypontja.
Rossz helyen vagy, menekülj!
Még annak árán is, ha évet kell ismételned, de én a helyedben elkezdenék már a héten mocorogni, hátha egy másik iskola befogad. Kevés a gyerek, és ha látszik rajtad, hogy normális, és igyekvő vagy, segíteni fognak.
Mozdulj, míg nem késő, mert egész életedre kiható pillanatban vagy!
2#
Abban az iskolában volt példa arra, hogy 27 diák közül, csak 10-en vizsgáztak. Nagy eséllyel ez lesz nálunk is.
Az zavar engem, hogy akár október végéig kell várni, hogy eltűnjenek
Nagy valószínűséggel a helyi gyűjtőbe jársz, ahol nem a szellemi elit gyerekei az osztáytársaid.
Az iskola próbálja megtartani a diákokat, mert az október elsejei statisztika alapján finanszírozza a fenntartó a sulit. Így szeptemberben senkit sem fognak kirúgni.
5#
Kereskedelmi szakon tanulok
Aki betöltötte a 16-ot, az még abban a tanévben tanköteles, amikor tölti, tehát nem kirúgható, ez is lehet az oka.
Ahogy írták, az október nem véletlen, a suli egész évre az október 1-i tanulói létszám után fog pénzt kapni. Gondolom azért nem október 2-án rúgják ki őket, mert az feltűnő lenne. Viszont, ha te el tudnál menni hasonló okokból most kellene lépned. Valószínűleg szívesebben átvesznek most, amikor még pénzt is kapnak utánad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!