Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szakközépiskolából miért nem...

Szakközépiskolából miért nem lehet egyből kirúgni a semmit tevő, modortalan, nem tanköteles diákokat?

Figyelt kérdés

4 nyomorult hete kezdődött el az iskola, de az osztálytársaim nagyrészét elkéne már küldeni.

Annyi nem elég nekem, hogy ne foglalkozzak velük, mert zavar a jelenlétük.

Ma például amikor véget ért az utolsó órám, láttam az osztálytársamat, hogy leütött egy fiút az iskola előtt.

Remélem holnaptól nem fogom már őt látni.

A többivel meg ez a helyzet:

2. órára jönnek be, semmiből nincs felszerelésük (igen, csakúgy lazán táska nélkül bejönnek), nem aktivizálják magukat.

Menjenek el a gyárba, ott vagánykodjanak 🤮

szept. 17. 21:01
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt szerencsém ilyenben tanítani, sajnos, életem mélypontja.

Rossz helyen vagy, menekülj!

Még annak árán is, ha évet kell ismételned, de én a helyedben elkezdenék már a héten mocorogni, hátha egy másik iskola befogad. Kevés a gyerek, és ha látszik rajtad, hogy normális, és igyekvő vagy, segíteni fognak.

Mozdulj, míg nem késő, mert egész életedre kiható pillanatban vagy!

szept. 17. 21:10
 2/9 A kérdező kommentje:

2#

Abban az iskolában volt példa arra, hogy 27 diák közül, csak 10-en vizsgáztak. Nagy eséllyel ez lesz nálunk is.

Az zavar engem, hogy akár október végéig kell várni, hogy eltűnjenek

szept. 17. 21:32
 3/9 A kérdező kommentje:
Mármint az én iskolámban 😅
szept. 17. 21:33
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem is menekülj.Ugyan ez volt nálam is,3 évet lehúztam velük.. Kín keserves évek voltak,és nem tűntek el.Ha minden olyan ember repült volna akkor maradt volt 6-7 ember az osztályban,így érthetően nem rúgtak ki senkit
szept. 17. 21:49
 5/9 anonim ***** válasza:
68%

Nagy valószínűséggel a helyi gyűjtőbe jársz, ahol nem a szellemi elit gyerekei az osztáytársaid.

Az iskola próbálja megtartani a diákokat, mert az október elsejei statisztika alapján finanszírozza a fenntartó a sulit. Így szeptemberben senkit sem fognak kirúgni.

szept. 18. 05:35
 6/9 A kérdező kommentje:

5#

Kereskedelmi szakon tanulok

szept. 18. 06:19
 7/9 anonim ***** válasza:
Mely megye?
szept. 18. 07:29
 8/9 anonim ***** válasza:
Én inkább dolgoznék gyárban, mint egy ilyen iskolában. Tanulni meg aztán főleg nem járnék ide.
szept. 18. 11:19
 9/9 anonim ***** válasza:

Aki betöltötte a 16-ot, az még abban a tanévben tanköteles, amikor tölti, tehát nem kirúgható, ez is lehet az oka.

Ahogy írták, az október nem véletlen, a suli egész évre az október 1-i tanulói létszám után fog pénzt kapni. Gondolom azért nem október 2-án rúgják ki őket, mert az feltűnő lenne. Viszont, ha te el tudnál menni hasonló okokból most kellene lépned. Valószínűleg szívesebben átvesznek most, amikor még pénzt is kapnak utánad.

szept. 18. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!