Buszon miért olyan idegesítőek az öregasszonyok?
Mondok pár példát: reggel hering party van. Felszáll velünk együtt egy idős bácsi. Mi a hátánál voltunk, bérletet csippantottunk neki is segitettunk a jegyet lepecsételni. Az ajtóban áll szegény bottal, mert nem fér tovább sehova, mi a hátánál. Persze a tömeg közepén egy banyatankos ninja veri elő magát, aki 2 helyet foglalt el, hogy ő a következőnél száll le. Ahogy a sofőr nyitotta az ajtót a bácsika is szállt volna le, csak nem tudott lelépni mert magason volt a busz, segítettünk neki, de ez az érték megkötött úgy hogy majdnem leestem mire a bácsi leszállt. Pedig lett volna helye mellettem. Én meg persze rászóltam, mert hát mit képzel magáról és még nekem mondja hogy "Kisasszony, erőst nagy helyről beszélgetsz". Éreztem a tankostól úgy meglököm a lidl közepén köt ki. (Persze kellett menjen, mert a promóciókat kikapkodják előle a végén a fajtatársai).
Szerintetek mit kéne csinálni ilyen helyzetben?
Amikor főiskolás voltam, az egyik pszichológus tanárunk azt mondta, hogy az idős emberek azért csinálnak ilyesmiket, mert szegényeknek (sokuknak) annyira unalmas, szürke, magányos, ingerszegény az életük, hogy kell nekik valami, amitől érzik, hogy élnek, kell nekik a konfliktus is.
Tehát pl. lehet, hogy ráérnének a reggeli csúcs után is elindulni otthonról, de az nem olyan izgalmas, kevesebb emberrel találkoznának. (Ha pl. orvoshoz van időpontjuk, az természetesen más eset, de pl. a bevásárlást elintézhetnék később is.)
Hogy mit lehet tenni? Türelmesnek maradni.
Kár ilyenen kiakadni. Rengeteg idős megkeseredett és bunkó és beképzelt. Azt hiszik nekik minden jár, és mérges mindenkire, mert eljárt feletette az idő és szarra se vitte. Plusz nem jól él..
Nyilván tiszelet a kivételnek, de szerintem a legtöbb embertől sok jó ne várj. Nekem életem során kb a random legrosszabb tapasztalatokat idősektől kaptam. Persze ezek mellett volt pozitv is, de nagyon sok bunkó agyhalott időssel volt már dolgom. Munka révén is.
A fogalmazásodból. Az írásod stílusából.
"Erőst nagy helyről beszélgetsz"
"Kellett menjen"
A "hogy" kötőszó rendszeres elhagyása.
Az idős emberek lehetnek nagyon magányosak, és lehetnek sajnos mentálisan nem százasok. A hülyeség az életkorral fokozódik. Van olyan is, aki fiatalabb korában normális, de idős korára elmegy az esze, mondjuk van egy kezdődő demenciája, de még képes egyedül ellátni magát, és még találkozol vele a buszon, aztán majd nem.
Azért gondolj arra, ő már volt huszonéves, te meg még nem voltál nyolcvan. Te sem tudod, milyen leszel idős korodban, feltéve, hogy megéled.
A fiatalok sokkal rosszabbak. Nem veszik le a táskájukat, hangoskodnak.
És nem értik, hogy egy idősebbnek már nem olyan egyszerű semmilyen fizikai aktivitás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!