Érdemes gólyatáborba menni szociális szorongóként?
Figyelt kérdés
Tudom a rendes gt-k már lementek, de nekünk lesz még egy hét múlva csak szakos gt is, ahol ugye csak a szaktársaim lesznek. Ismerve magam nem hiszem hogy nagyon élvezném mert nehezen oldódok fel, csendes vagyok, nagyon szorongó típus vagyok stb, viszont félek hogy másképp egyedül maradok, meg hogy később esetleg megbánom, hogy a szorongásom miatt kihagyok mindent. Érdemes lenne így elmennem, vagy inkább hagyjam?szept. 8. 21:44
1/10 anonim válasza:
Hát ez nehéz.
Ha szembenézel a démonjaiddal és kilépsz a komfort zónádból akár jól is alakulhat. De ellenkezőleg is elsülhet.
Ha elmész, akkor úgy menj oda, hogy egy új esély. Senki nem ismer, bárki lehetsz.
2/10 IgaziÚriember válasza:
Nem érdemes menni akkor sem ha nem vagy szociálisan szorongó.
3/10 Telelő Teve válasza:
Körbekérdezel felsőbb éveseknél. Úgy is elég hamar kiderül, hogy a HÖK-ösök akik szervezik jófejek vagy a gátlástalan piálásra mennek. De a tartós haversgáok általában nem gólyatáborban alakulnak ki, hanem beadandó feladat elkészítésekor, ZH felkészülésnél meg órák szünetében.
4/10 anonim válasza:
Menj el. Aztán igyál, de ne túl sokat. Az tud segíteni.
5/10 anonim válasza:
Nem voltak ilyen problémáim, sőt volt egy időszak amikor sajnos túl sok buliban is megfordultam, de a golyatabor életem egyik legfelejthetobb élménye volt. Kb 10 év után 1-2 pillanatra ha emlékszem belőle. Egyetemen sem kötelező ám a hangosabb réteggel barátkozni, nyugodtan keress hozzád hasonló csendesebb embereket is ha ahhoz van kedved. Nem is kizart, hogy a hangosabb bulizosabb réteg jó része kiesik amugyis az első év végére.
6/10 anonim válasza:
Hosszabb egyetemi ismertségek sztem úgyis jórészt az első egy, két félév lezárta utan kottetnek, amikor már kisebb a szakon a létszám és sok nem oda való már nincs ott.
7/10 anonim válasza:
Én is szociális szorongással mentem el az enyémre. Őszinte leszek, én megbántam. Egyszerűen annyira kilógtam a sorból minden szempontból, hogy nekem nem maradt meg jó élménynek. Nem is csak a szorongás miatt (mondjuk nem is tudtam nagyon beszélgetni senkivel), hanem mert teljesen más a személyiségem úgy alapból is. Nem iszom alkoholt, nem vonzanak az aberrált, enyhén szexuálisan túlfűtött játékok, meg az utcán való óbégatás. Egy dolog miatt érte csak meg elmennem: Saját magamnak elmondhatom, hogy képes voltam kilépni a komfortzónámból, el mertem menni.
8/10 anonim válasza:
7: és megfeleltél mindenki más elvárásának, hogy részt vettél rajta, holott nem is élvezted. Egy életed van , azt csináld amit szeretsz. Ne azt amit elvarnak . Ha neked egy jó séta, kirándulás, megnezni egy filmet többet ér mint sok részeggel együtt lenni pár napot akkor az is ok ám. Mondom úgy, hogy baromi nagy bulizós voltam de hála isten jelenleg már egyáltalán nem érdekel.
9/10 anonim válasza:
8/ Nem azért mentem el, hogy másoknak megfeleljek. (Nem is tudtam volna megfelelni, pont amiatt, amit leírtam.) Senki nem várta el, hogy elmenjek. (Sőt mindenki azt várta volna, hogy nem megyek el.) Egyszerűen magamat teszteltem, hogy szociális szorongóként egy tőlem teljesen más közegben, hogyan működöm és egyáltalán meg merem e tenni. De mint írtam összességében megbántam, de erre jó volt.
10/10 anonim válasza:
Én voltam rendes gólyatáborban. Nem bántam meg, pedig én is szoktam szorongani, és senkit nem ismertem szó szerint. Ott lesz elég alkohol. Ha vevő vagy rá, akkor igyál kicsit, és menni fog minden. De nem kötelező semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!