Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tényleg az egyházi iskolák az...

Tényleg az egyházi iskolák az új magániskolák?

Figyelt kérdés

Egyre többször és több embertől hallom ezt a mondatot.

Miért jobbak mint az állami iskolák?

Főleg gimnázium érdekel, mert nemsokára aktuális lesz a lányomnak a középiskola keresgélés.

szept. 6. 22:33
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

"Miért jobbak mint az állami iskolák?"

Mert több pénzt kapnak.

szept. 6. 22:39
 2/10 anonim válasza:
Mert az egyház is pénzeli az iskolát, emiatt jobbak a körülmények is. Teljesen más az a közeg aki oda jelentkezik. A hugom is egyháziba járt, én meg 2km-rel arrébb egy átlagosba. És míg az enyémbe füvet árultak az udvaron addig ők istentiszteleten voltak. Ha nem felelsz meg kiraknak.
szept. 6. 22:42
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Sok helyen az egyházi iskola meg kell, hogy tartsa az állami körzetét, úgyhogy fel kell venniük akárkit, aki a körzetbe jár, úgyhogy nem mindenhol magániskola a stílus. Az egyházak is megválogatják, melyik iskolájukba nyomják a pénzt. Az én gyerekem olyan típusúban kezdte, ami körzetes iskolánk is volt. Ugyanez az egyház a városban felpumpolt másik iskolát is visz, unokatesó jár oda. Hát ég és föld.
szept. 6. 22:55
 4/10 A kérdező kommentje:
Értem. Hát ezek nekem tetszenek. Akkor nézek több ilyen sulit. (általánosban hittanra jár 8.eve)
szept. 6. 23:09
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem magániskolák abban az értelemben, hogy egy magániskolában több százezer vagy millió az éves tandíj, ezért nyilván csak az jár oda, aki meg tudja fizetni és ennyi pénzből a suli is csili-vili.

Az egyháziaknál, ahogy írták az egyház is tesz bele pénzt. Szerintem általános iskolánál ennél sokkal nagyobb a jelentősége, hogy a legtöbb egyháziba nem kell akárkit felvenni, tehát kevesebb a szocializálatlan ősember. Így az óra jelentős része nem fegyelmezéssel, hanem tanulással telik és kevesebb eséllyel bántalmazzák a normális gyerekeket.

Gimnáziumnál ezeknek már kisebb a jelentősége, mivel az említett réteg be se jut egyikbe se. Ott inkább azt nézném, hogy milyen eredményei vannak az adott sulinak.

szept. 7. 06:10
 6/10 anonim ***** válasza:
Nálunk egy egyházi van, általános és gimi. Utóbbiba kb csak az megy, aki oda járt általánosba és a szülőknek ciki lenne egy szakmunkás gyerek... Szerintem senkit nem ismerek, aki onnan normális helyen tovabbtanult valaha.
szept. 7. 06:33
 7/10 A kérdező kommentje:
Én a Budai Cisztercit néztem meg, kb 5 percre van tőlünk. A lányom kitűnő tanuló, persze azt még nem tudom, hogy a felvételije hogy fog sikerülni, de szimpatikus az iskola.
szept. 7. 08:37
 8/10 anonim ***** válasza:

Sajnos ég és föld van már az egyházi iskolák között is. Volt osztálytárs azért jött el az egyházi gimijéből mert mindenféle drogügyek voltak ott. Ez például valami alja iskola lehet ilyen szempontból. :(

Nekem amúgy szimpi, hogy azért van egyfajta diákszórás az egyházi középsuliknál, mert van színvolnal, nem pedig a mindenféle züllött alakokkal kell együtt lenni.

szept. 7. 11:48
 9/10 A kérdező kommentje:
Igen én is emiatt nézegetem. Sok jót hallottam azokról a sulikrol amiket nézegetek, amelyek közel vannak hozzánk.
szept. 7. 13:57
 10/10 anonim ***** válasza:
Egy normális egyházi gimire, pl. Szent Imre, Pannonhalmi sokkal szívesebben bíznám a gyerekeimet, mint az államira. Nemcsak a pénz miatt, hanem a tanulók és szüleik miatt is. Van összehasonlítási alapom.
okt. 11. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!