Hogyan érjem el, hogy kemény, erélyes, legyek és legyen tekintélyem? (Kezdő tanár vagyok)
Figyelt kérdés
Azonnal kudarc ért, az egyik osztályban elszabadult a pokol, nem tudtam már fegyelmezni, a hangom is berekedt a sok kiabálástól, és az órának lőttek. Nagyon el vagyok keseredve, nem akarom, hogy ki rúgjanak azért, mert nem tudok olyan jól fegyelmezni. Van itt esetleg tanár, aki tud tanácsot adni?szept. 4. 14:51
1/6 anonim válasza:
Nem fognak kirúgni, tanár hiány van. Tapasztaltabb kollégáktól kérnék tanácsot a helyedben.
2/6 anonim válasza:
A lányom 3 nap után ott hagyta az iskolát. Ő tanítani akar, de nem kér a sok neveletlen gyerekből, akiknek a szülei egy nullák a gyerek nevelés terén. A tanár kollégák meg nem segítőkészek, sőt. Most tanít magánban, nyugodt, nincs főnök, nincs stressz.
3/6 anonim válasza:
Ha jól vissza emlékszem akkor nálunk volt egy tanár aki hangoskodast nehezebb dolgozattal, hangos emberek felelesre hivasával meg hasonlókkal tolerálta. Így utólag vissza gondolva nagyon jól tette, nála volt a legjobb rend és tudott figyelni az aki tanulni akart , nem a hangoskodokat hallgatta. Gondolom ha a gyerek duplán xar jegyet kapott a héten akkor anyuci meg apuci nem dicsérte meg őket. Ha jól emlékszem akkor olyan kölykök akik más óráin végig zavarták az órát nála lapultak mint xar fűben. Volt tanulojakent mondom, hogy jól csinálta.
4/6 anonim válasza:
Meg vissza gondolva amikor először találkoztunk vele kapasbol ment a rendbontas ìgy egyből jó nehéz röpdolgozattal nyitott . Kb pár ilyen eset után végleg rend lett. A többi diák baxta le a pár hangoskodot hogy fejezzék már be. ( mert kollektívan szívtunk miattuk ).
5/6 anonim válasza:
És hozzateszem neki 1x sem kellett kiabálni, nem hogy berekedni a kiabalastol. Eleg volt 1x elmondania, hogy ha nem lesz csend akkor dolgozat. Netán a hangosabbja jöhet felelni. Aki meg nem ment ki mert durcazott ment az egyes befelé. Régi szép idők...
6/6 anonim válasza:
Ismerős. Volt olyan osztaly, akinel mar 2. oran ropit irattam, nem valt be. Osztalyfonoki intot kertem az sem valt be. Porkoltem oket az sem segitett.
Ilyen esetben a kiallason kellene valtoztatni, nem is a modszereken, de ha az elso orakon, hetekben nem tortent meg ennek a tekintelynek a megalapozasa, akkor onnan mar nagyon nehez.
Ha olyan vagy mint en, aki jofej, kozvetlen a diakokkal, akkor nagyon meg kell eroszakolnod magad, hogy az elejen ne jopofizz, ne viccelodj, ne probalj "haverkodni" veluk, hanem egy komoly, szigoru tanar hatasat keltsd es erezzek, hogy te felettuk vagy, nem pedig egy szinten veluk.
Remelem neked sikerul, sok sikert, kitartast!
Es kerj ottani kollegaktol segitseget.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!