Emlékszem amikor én jártam Egyetemre akkor a helyijáratos bérletekért minden hónapban rohangáltunk az állomásra és fél napot basztunk el azért, hogy megvegyük a bérletet. Kezem tettem volna össze, ha két kattintással ez megvalósult volna és az időt másra tudtam volna szánni.
szept. 2. 17:52
12/19 anonim válasza:
Nem tudom ki mióta van itt a gyk-n de utóbbi bő évtizedben ha nem is feltétlenül arról szólt az alapkérdés de milliószor szóba került az hogy mit tehet a tanár ha mobilozik a gyerek. Elveheti e vagy sem... házirend? azt meg ki nem bélsározza le, mutassanak egy jogszabályt ami ilyen túlhatalmat ad a tanárnak stb....-mondogatta ragozgatta sok sok év ügyeletes kakaógengszterje, ha okoskodni támadt kedve. Ezek megfeszített munkával vívták ki a mostani helyzetet
szept. 2. 18:18
13/19 anonim válasza:
Egy jó kommentet másolnék be egy Indexes cikk alól:
"Remélem a diákok telefonjait szabályos átadás-átvételi jegyzőkönyvvel dokumentálva veszik át a pedagógusok felelős őrzésre! Tételesen megadva az azonosításhoz szükséges adatokat (típus, IMEI, stb.) és a meglévő sérülések listáját... 3-400ezres készülékeknél ez minimum elvárható (és ez a pedagógusok érdeke is, különben hogyan bizonyítják, hogy nem náluk sérült meg vagy tűnt el a telefon).
A telefonokat természetesen senki nem nyomkodhatja a tulajdonoson kívül!
Remélem azzal is tisztában vannak a pedagógusok (ha már az idióta törvényhozók nem), hogy amennyiben véletlenül másnak adnak át egy telefont, az önmagában adatvédelmi incidens, amit 72 órán belül írásban jelenteni kell a megfelelő hatóságnak!"
:) Gondolkozzon el ezen mindenki. Megéri.
szept. 2. 19:38
14/19 anonim válasza:
Nem, mert a jogszabály egyértelmű, tilos a hang- és képkészítésre alkalmas eszközök használata a jogszabály szerint. A házirend tehát az fogja tartalmazni, hogy te (tanuló) saját felelőssegedre hozod a telefont, annak ellenére, hogy nem lehet, mivel az épületbe nem használhatod, tárolást biztosítanak, de mivel saját felelőssegedre a tiltás ellenére vitted el, anyagi felelősség nem terheli őket.
szept. 2. 19:45
15/19 anonim válasza:
"tilos a hang- és képkészítésre alkalmas eszközök használata"
Ha így van benne szó szerint akkor be lehet vinni a telefont és nálad is lehet a zsebedbe, táskádba még bekapcsolt állapotban is csak nem használhatod. :)
szept. 2. 19:48
16/19 anonim válasza:
14, világosan benne van a jogszabályban, hogy bevihető. Eleve használatában korlátozott tárgy a meghatározasa.
szept. 2. 19:58
17/19 Senior Séf válasza:
"A telefonok és az okoseszközök már a mindennapi részünké váltak."
Túlságosan is!
szept. 2. 20:41
18/19 SZTANN válasza:
Ameddig a telefon az iskola őrizetében van, addig anyagilag az iskola felelős érte. Tehát ha bizonyítottan akkor történt valami a telefonoddal amikor le volt adva, akkor azért az iskola felel. Igazolni kell, hogy amikor leadtad, tökéletes volt, amikor visszakaptad, hibás. (Ez nem egyszerű, mert senki sem fogja minden reggel alaposan ellenőrizni az állapotot, és te sem fogod tudni a visszavétel pillanatában, tanúk előtt megállapítani a kárt. )
szept. 3. 08:47
19/19 anonim válasza:
Szerinted? Ebben az orszàgban làttàl màr hasonlóra példàt? Majd örülsz ha visszakapod. Ha be is kapcsol az a bónusz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!