Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tanárok, a ti sulitokban hogy...

Tanárok, a ti sulitokban hogy lesz a telefonosdi, kiderült már?

Figyelt kérdés

aug. 31. 18:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%
A házirendben le van írva...
aug. 31. 18:33
 2/17 Justinianus ***** válasza:
9%
Úgy ahogy eddig, normális helyen eddig is leadták, hogy legalább 6-7 órában a 24-ből ne a telefonon lógjanak a h.gyerekek.
aug. 31. 18:38
 3/17 A kérdező kommentje:

"normális helyen eddig is leadták"

Egyetértek.

De a gyakorlatban ez hogy működött? Mert most beszélnek átvételi elismervényről is, meg mindenféléről... Gondolom, benne van a házirendben, hogy az iskola nem felel a gyerek holmijáért, tehát eleve nem kötelező bevinnie a telefont, de mi van, ha csak mondja, hogy nem vitte be...? És hol őrzik a leadott telefonokat? Stb.

aug. 31. 19:00
 4/17 anonim ***** válasza:
13%
Én mondjuk árnyékolnám az egész iskolát... blokkolnám a hálózatot, így már nem lesz élvezet használni...
aug. 31. 19:08
 5/17 A kérdező kommentje:

"Én mondjuk árnyékolnám az egész iskolát... blokkolnám a hálózatot"

Ezt már nagyon régen mondta a rendszergazdánk is! Valami drón kéne minden suli fölé...

aug. 31. 19:10
 6/17 anonim ***** válasza:

Kilencedikes osztályfőnök leszek szeptembertől. Igazgatói utasítás a következő. Minden tanórán kirakják a diákok a telefonokat, okosórákat és tableteket a tanári asztalra és az óra után visszaadom. A szünetben ha egy diákot meglátok telefonozni akkor el kell vennem tőle a telefont. A szünetben a diákok tudnak a büfében telefonnal fizetni.

A 11. és 12-es diákok a lyukasórákban használhatják a telefont tanulásra. Viszont, ha egyértelműen kiderül, hogy játékra használják akkor tőlük is elkobozzák.

Az óra okoseszközhasználatot egy nappal előre be kell jelenteni a krétában és az igazgatónak engedélyeznie kell.

Az iskolai wifin blokkolják a közösségi médiat és egyéb oldalakat. A rendszergazda szerzett egy jelzavarót. Ami az iskola felében blokkolja a mobilszolgáltatásokat. Egész erős a zavaró jel. Hogy ez mennyire legális nem tudom.

Az iskola (ez egy 700 fős gimnázium) igényelt a tankerülettől egyénileg zárható mobiltelefontároló szekrényeket. Ha ezek megérkeznek akkor minden diáknak oda kell raknia az okoseszközeit.

Retorziók az engedély nélküli okoseszközhasználatra:

1. alkalom szóbeli figyelmeztetés

2. és 3. alkalom szaktanári

4-6. alkalom osztályfőnöki

9-10. alkalom igazgatói és aztán kirúgás ha nem vagy tanköteles. (Ez egy elitgimnázium a HVG rangsorból)

Szerintem nagyon hamar ki lehet pontozódni. Első néhány kirúgás után gondolom beletörődnek a diákok.

Pedagógiai okokból, mi tanárok sem használjuk az okoseszközöket a szünetben. Én laptopról tartom a végzősöknek a faktot ott használni fogom.

A Madách Gimnázium igazgatójának esetéből okulva az iskolaigazgtaók védik a hátsójukat. Meglátjuk hogyan fog ez működni.

Kivételek:

Egészségügyi okokból kb 10 diáknál kell lennie telefonnak.

Egy osztálynak hetente egy-két alkalommal van engedélyezve az okoseszköz használata az órán. A 11. és a végzős diákok naponta többször is használhatják az okoseszközöket a fakultációkon (máshol nem).

aug. 31. 20:56
 7/17 A kérdező kommentje:

"A szünetben ha egy diákot meglátok telefonozni akkor el kell vennem tőle a telefont."

De a szünetben nem is vagy velük...

"kirúgás ha nem vagy tanköteles"

És ha tanköteles vagy?...

aug. 31. 21:01
 8/17 anonim ***** válasza:
60%

A szünetben a 70 tanár jár kell a folyosókon. A diákok is vándorolnak, mert nálunk nincsenek osztálytermek. A diákok a szünetet az iskola folyosólyán töltük, mert a szaktantermeket a tanárok nyitják és zárják.

A nem tanköteles diákoktól a telefont csak a szülőnek adják vissza. Ha túl sokszor jön be a szülő akkor az igazgató meggyőzi a szülőt, hogy vigye el a gyerekét a suliból. Köztünk szólva nem kedvelem az igazgatót. Olyan a személyisége, mint egy náci tisztnek. Néha még én is rettegek tőle.

A tankerületi igazgtaó mindezt támogatja. Ráadásul a tankerületen belül az iskolából el lehet tanácsolni a diákokat és átrakják egy másikba. Elvileg ezt meg lehet oldani, de erre én még nem láttam példát.

Az igazgatóm azt mondta, hogy a nem tanköteles diákokat a tiltott telefonhasználat után feleltetni kell. Magyarán kérdezzek úgy, hogy egyest adjak nekik.

Emiatt éppen másik iskolába akarok átmenni.

aug. 31. 21:14
 9/17 anonim ***** válasza:
83%
Gondolom a bullykat nem tanácsoljátok el, azt nyugodtan szabad, de telefonozni nem.
szept. 1. 00:03
 10/17 anonim ***** válasza:

6.

Szerintem ne nagyon reklámozd, hogy szünetben visszaadjátok, mert az is teljesen szabálytalan.

szept. 1. 11:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!