Tanárok, a ti sulitokban hogy lesz a telefonosdi, kiderült már?
"normális helyen eddig is leadták"
Egyetértek.
De a gyakorlatban ez hogy működött? Mert most beszélnek átvételi elismervényről is, meg mindenféléről... Gondolom, benne van a házirendben, hogy az iskola nem felel a gyerek holmijáért, tehát eleve nem kötelező bevinnie a telefont, de mi van, ha csak mondja, hogy nem vitte be...? És hol őrzik a leadott telefonokat? Stb.
"Én mondjuk árnyékolnám az egész iskolát... blokkolnám a hálózatot"
Ezt már nagyon régen mondta a rendszergazdánk is! Valami drón kéne minden suli fölé...
Kilencedikes osztályfőnök leszek szeptembertől. Igazgatói utasítás a következő. Minden tanórán kirakják a diákok a telefonokat, okosórákat és tableteket a tanári asztalra és az óra után visszaadom. A szünetben ha egy diákot meglátok telefonozni akkor el kell vennem tőle a telefont. A szünetben a diákok tudnak a büfében telefonnal fizetni.
A 11. és 12-es diákok a lyukasórákban használhatják a telefont tanulásra. Viszont, ha egyértelműen kiderül, hogy játékra használják akkor tőlük is elkobozzák.
Az óra okoseszközhasználatot egy nappal előre be kell jelenteni a krétában és az igazgatónak engedélyeznie kell.
Az iskolai wifin blokkolják a közösségi médiat és egyéb oldalakat. A rendszergazda szerzett egy jelzavarót. Ami az iskola felében blokkolja a mobilszolgáltatásokat. Egész erős a zavaró jel. Hogy ez mennyire legális nem tudom.
Az iskola (ez egy 700 fős gimnázium) igényelt a tankerülettől egyénileg zárható mobiltelefontároló szekrényeket. Ha ezek megérkeznek akkor minden diáknak oda kell raknia az okoseszközeit.
Retorziók az engedély nélküli okoseszközhasználatra:
1. alkalom szóbeli figyelmeztetés
2. és 3. alkalom szaktanári
4-6. alkalom osztályfőnöki
9-10. alkalom igazgatói és aztán kirúgás ha nem vagy tanköteles. (Ez egy elitgimnázium a HVG rangsorból)
Szerintem nagyon hamar ki lehet pontozódni. Első néhány kirúgás után gondolom beletörődnek a diákok.
Pedagógiai okokból, mi tanárok sem használjuk az okoseszközöket a szünetben. Én laptopról tartom a végzősöknek a faktot ott használni fogom.
A Madách Gimnázium igazgatójának esetéből okulva az iskolaigazgtaók védik a hátsójukat. Meglátjuk hogyan fog ez működni.
Kivételek:
Egészségügyi okokból kb 10 diáknál kell lennie telefonnak.
Egy osztálynak hetente egy-két alkalommal van engedélyezve az okoseszköz használata az órán. A 11. és a végzős diákok naponta többször is használhatják az okoseszközöket a fakultációkon (máshol nem).
"A szünetben ha egy diákot meglátok telefonozni akkor el kell vennem tőle a telefont."
De a szünetben nem is vagy velük...
"kirúgás ha nem vagy tanköteles"
És ha tanköteles vagy?...
A szünetben a 70 tanár jár kell a folyosókon. A diákok is vándorolnak, mert nálunk nincsenek osztálytermek. A diákok a szünetet az iskola folyosólyán töltük, mert a szaktantermeket a tanárok nyitják és zárják.
A nem tanköteles diákoktól a telefont csak a szülőnek adják vissza. Ha túl sokszor jön be a szülő akkor az igazgató meggyőzi a szülőt, hogy vigye el a gyerekét a suliból. Köztünk szólva nem kedvelem az igazgatót. Olyan a személyisége, mint egy náci tisztnek. Néha még én is rettegek tőle.
A tankerületi igazgtaó mindezt támogatja. Ráadásul a tankerületen belül az iskolából el lehet tanácsolni a diákokat és átrakják egy másikba. Elvileg ezt meg lehet oldani, de erre én még nem láttam példát.
Az igazgatóm azt mondta, hogy a nem tanköteles diákokat a tiltott telefonhasználat után feleltetni kell. Magyarán kérdezzek úgy, hogy egyest adjak nekik.
Emiatt éppen másik iskolába akarok átmenni.
6.
Szerintem ne nagyon reklámozd, hogy szünetben visszaadjátok, mert az is teljesen szabálytalan.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!